Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Eláztattam az alattam lakót....

Blue* kérdése:

Eláztattam az alattam lakót. Neki van biztosítása, nekem nincs. Aláírtam a károkozás elismerő nyilatkozatot, hisz én csináltam. Vajon fizet a biztosító vagy fizet, de rám hárítja a végén?

Figyelt kérdés
2010. nov. 5. 13:33
 1/9 anonim ***** válasza:

1. ezt az ő biztosítója fizeti. Mi pár hete áztattuk el az alattunk lakót, még csak alá sem kellett írni semmit, szó nélkül fizetett a biztosítója.

2. társasházban az ilyen jellegű károkat fedezi a ház biztosítása, ami általában a közös költségbe van belekombinálva és kötelező. Biztos, hogy nektek nincs ilyen?

2010. nov. 5. 13:38
 2/9 anonim ***** válasza:

Hgyan áztattad el? Ha pl. csőtörés, érdemes megnézetni, hogy a ház közös ágán, vagy már a saját ágadon történt a baj. Ha a ház ágán, akkor mindent a ház közös biztosítása fedez, nálad a javítást, helyreállítást és az alattad lakó kárának helyreállítását is.

Ha saját ág, akkor az alattad lakó saját biztosítása az ő kárára fedezetet nyújt és nem fogják rád terhelni.

2010. nov. 5. 13:38
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat. A helyzet az,hogy figyelmetlen voltam. Nem volt a mosógép csöve a kádban és így lement a mosószeres víz. Nem én vagyok a lakás tulajdonosa, ezért nincs biztosításom. Albérlem. És sajnos ez 1 éven belül már a 2. ilyen eset,amit okozok. Az elsőnél még nem kellett semmit se aláírnom,mivel az alattam lakó régi ügyfél a biztosítónál és sose volt semmi amiért fizetniük kellett volna neki. Így az elsőt szó nélkül kifizették. Most nagyon ideges vagyok. A konyhája mennyezetét, a konyhaszekrényt hólyagosra és a fürdőszoba mennyezetet áztattam el.
2010. nov. 5. 13:43
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha van biztosítása fizet neki a biztosító.Engem is eláztattak már párszor,kijött a kárfelmérő és utána fizettek,de igazából azt nem értem miért íratták vele alá azt a papírt?
2010. nov. 5. 14:14
 5/9 A kérdező kommentje:
hát pont ez, attól tartok,hogy azért mert fizet neki a biztosító,aztán a biztosító elővesz engem,mint károkozót,hogy ez nekik ennyibe került és fizessem ki.
2010. nov. 5. 14:16
 6/9 anonim ***** válasza:
A biztosítás arról szól, hogy amikor gond van, fizet. Ha egy héten belül kétszer áztatod el, akkor kétszer fizet. Különben akkor meg a főbérlőt kérdezd meg, mert ez az ő dolga. Azt nem kell reklémozni, hogy a figyelmetlenséged miatt ázott el, simán lehetett az csőtörés is :D
2010. nov. 5. 15:02
 7/9 anonim ***** válasza:
77%

tévedés, ha aláírtad, a papírt, hogy te okoztad, akkor az ő biztosítója kifizeti,majd felkeresi a te biztosítódat, hogy kifizettesse, mivel olyan nincs megkeres téged.

te meg fizetsz.

Ugyanígy jártam, nem kellett volna aláírnod semmit, mert az ő biztosítója akkor is fizetett volna, így meg rajtad keresik a javítás költségeit.

2010. nov. 8. 11:34
 8/9 anonim ***** válasza:
A legtöbb esetben a lakás tulajának kell legyen biztosítása. Kérdezd meg. Ha az ő biztosítója fizet, akkor legrosszabb esetben kicsit megemelik a díját, azt meg rádhárítja, de valszeg a lakás költségeket eddig is te fizetted inkább. XD
2010. nov. 9. 11:43
 9/9 A kérdező kommentje:
hát elég sokféle válasz érkezett. nagyon bizonytalan lettem. remélem nem fizetteti ki velem utólag a biztosító.
2010. nov. 15. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!