Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Fizetnem kell, ha nem fizettem...

Fizetnem kell, ha nem fizettem a TB-m?

Figyelt kérdés

Ma ki szeretném váltani a fogamzásgátlómat (Kb. 2 hónapja kéne fizetnem a TB-t, de még nem intézkedtem ezügyben...)és nem tudom, hogy gyógyszerkiváltásnál is számít-e hogy nem fizettem a TB-m, vagy csak ellátásnál??? Tehát nem fog többe kerülni a gyógyszerem? Ha igen, akkor mennyivel lehet több kb. ? (5000 forint amúgy) Nem nagyon értek még ezekhez a dolgokhoz. Viszont jövő héten megyek nőgyógyászhoz is, csak megvizsgáltatom magam, meg csinálok egy rákszűrést. Ott akkor fizetnem kell majd??? Most a héten bemegyek a munkaügyibe intézkedni, de hát gondolom nem megy minden egyik percről a másikra...nagyon félek hogy fizetnem kell akár a gyógyszeremért, akár a nőgyógyásznak jövő héten...

Köszi a válaszokat!!!

20/L

2013. ápr. 29. 09:21
 1/6 anonim ***** válasza:
65%
Havi 6660 Ft a Tb. Ezt rendezned kellene mielőtt elmész orvoshoz. Én a helyedbe inkább elhalasztanám az orvost pár nappal. Előbb a munkaügyibe bemész, leadod a papírjaidat, a tb kiskönyved. Ott megmondják, hogy mikortól fog élni a tb-d (de kérdezz rá mindenképp). Az is lehet hogy már az naptól.
2013. ápr. 29. 09:29
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

szerintem meg érvényes a te TB-d ,még a régi jogviszonyod miatt,

-de nagyon könnyen meggyőződhetsz róla,ha egy gyógyszertárban,megpróbálsz receptet kiváltani,

ha már tiltó listán lennél,akkor a patikusnak bejelez a szgépe,és szól,hogy nem adhatja ki neked a szert,

2013. ápr. 29. 09:42
 3/6 anonim ***** válasza:
45 napig él a biztosítás.
2013. ápr. 29. 09:44
 4/6 anonim ***** válasza:
69%

Az az állampolgár, aki rendelkezik TAJ-számmal orvosi ellátásra jogosult, és minden másra, mint a többiek.

Ha az egészségügyi ellátásra jogosultságod nem rendezett, attól még ellátnak mindenhol, és nem kell fizetned érte, legalábbis annyit kell, amennyit másnak is kellene. Tehát gyógyszert is úgy válthatsz ki, mint bárki más!

A különbség annyi, hogy a rendszer jelez mind az orvosnál, mind a gyógyszertárban, hogy a nyilvántartás alapján rendezetlen a TB-d. Ezt közlik veled ott, és megkérnek, hogy rendezd le a dolgot.

Nem fognak utólag sem kiszámlázni semmit, sehol, viszont a be nem fizetett egészségügyi szolgáltatási járulékot és valószínűleg a késedelmi kamatokat behajtja az adóhatóság rajtad.

2013. ápr. 29. 10:07
 5/6 anonim ***** válasza:
A gyógyszer így is, úgy is ugyan annyiba fog kerülni, mert nem támogatott. A receptet is felírják pont ezért. Amúgy nem fog még kelleni fizetni.
2013. ápr. 29. 10:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Mi egy ideje külföldön dolgozunk. Ezt minden lehetséges helyen jeleztük is. Nekem megszűnt a Tb-m, a páromé viszont továbbra is él, immár egy éve. Szóval menj el a gyógyszertárba, ott meg tudják mondani, hogy le vagy--e tiltva.
2013. ápr. 30. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!