Rendeltem külföldről, előre fizettem, a postát is. UPS-el jön, nekik még kell fizetnem, vagy már csak kézbesítenek?
Nono!
Attól függ honnan rendelted. Ha EU-n kívülről, akkor még vám + áfa is lesz. Ha jól tudom azt az UPS-nek kell fizetni és ők lerendezik a többit, hogy eljusson az államkassza felé.
Ha EU-n belülről jön, akkor semmi egyéb, ahogy írták is többen.
na igen, azt nem írtan, hgy eu-n kívülről :) köszi a bővebb tájékoztatást. :)
akkor csak az-az 5% van?
A vám kb. 3-8%(attól függ micsoda, elektronikus kütyüre nekem 3,5% volt). Az áfa pedig általában 20%. Ezek személyes tapasztalatok voltak 1-2 éve, de szerintem nem változtak azóta a dolgok.
Ja persze van egy minimális összeg ami alatt nem kell, de azt meg se említettem, mert úgyis annyira alacsony. Meg olyan is van, hogyha a vám vagy az áfa (külön-külön nézegetve) valamelyike nem éri el a 10 eurot, akkor azt nem kell megfizetni. Ez a vámnál akár esélyes is lehet, mert pl. 3,5% vámnál árfolyamoktól függően mondjuk 70-80ezer forintos terméknél se kell még vámot fizetni, hisz a 70ezer Ft 3,5%-a még kisebb, mint 10 euro. De a 20% ára az elég hamar átlépi a 10 eurós határt, szóval azt szinte mindig kell, sajna. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!