Nagy bajban vagyok? Ma feljelentenek.
Már írtam itt biztosítással kapcsolatban, de most új fejlemények vannak, érdekelne ki mit tud erről??
Szóval a volt főnököm kötött rám biztosítást, de én voltam a szerződő fél, Ő felajánlotta, hogy fizeti egy évig nekem, mert a jutalékból, amit kap a megkötött biztosítás után abból fogja majd kifizetni a béremet, majd csúnyán összevesztünk, felmondtam, és utána a biztosítást is megszüntettem. Mivel 30 napon belül megszüntettem, így a befizetett összeg egy részét nekem visszautalták. Ez a volt főnököm fülébe jutott, és most fenyeget, hogy feljelent sikkasztásért. (De Ő azóta is tartozik nekem 31ezer forinttal, mert a fél havi béremet még nem fizette ki) Ebből lehet nekem problémám?? Elvileg ma ha nem adom oda neki a pénzt, megy a rendőrségre...
Nyugodtan szaladjon, nem ér vele semmit, ha Te voltál a szerződő fél. Mint szerződő, akkor mondod fel a biztosításodat, amikor akarod, arról pedig - gondolom - nincs kézzel fogható bizonyíték, hogy Ő fizette a biztosítási díjat. Arról viszont valószínűleg van, hogy nem fizetett ki Téged.
Örülj neki, hogy a biztosítási díj egy részének visszautalásával előrébb vagy a volt főnököd tartozásából.
Nem kell megijedni, csak fenyeget!
A sikkasztás egyébként azt jelenti, hogy más vagyonával sajátként rendelkezel, sajátként használod, stb.
Hát itt ilyenről jogilag szó sincs. Az Ő állítása áll szemben a Te állításoddal. Ki mit tud ebből hivatalosan igazolni? Senki, semmit... És még Ő tartozik Neked!
Köszönöm a gyors válaszokat!
Mi is ezt beszéltük, hogy nem tudja bizonyítani, hogy az Ő pénze, de elvileg van tanúja rá... De senki nem kényszerítette, hogy fizesse helyettem, ezt Ő ajánlotta fel, mivel nem tudott volna máshogy kifizetni a béremet így belementem... de még így sem fizetett ki rendesen...
A biztosításra 39000 ft-ot fizetett be, én abból kaptam a biztosítótól 37000 ft-ot. Ezért is nem mentem be a munkaügyi bíróságra feldobni, mert mondom így meg van a bérem a biztosításból. De most Ő fenyeget, hogy feljelent, mert az az Ő pénze volt, és milyen jogon veszem azt el tőle... De akkor kérdem én, ha fizette volna egy évig, én két év után megszüntetem és kiveszem a pénzt, azt is követelte volna tőlem???
Nekem van bizonyítékom, itt a jelenléti ívem nálam, hogy dolgoztam ott, és be sem voltam jelentve... Fenyegetőzik mindennel, de hogy az én pénzem ideadja, azt nem...
És ki az az elvi tanú? Érhet bármit a szava?
Van róla írott malaszt, hogy fizette helyetted a díjat?
Nincs. Akkor mondd meg neki, hogy csak szaladjon...
Ha akarod fizesd ki neki a különbözetet. Így tiszta a lelkiismereted. Csak ne kézből kézbe, mert így nincs nyoma.
Szerintem az egész feljelentés blöff. Több vaj van az ő fején mint a tieden.
Ha meg tovább kekeckedik bepróbálkozhatnál a Nav-nál is.
Ne foglalkozz vele egyáltalán, ha akar jelentsen fel/ pereljen be nyugodtan - saját költségén.
Ki volt a szerződő fél? TE
Ki fizette be az összeget? KIT ÉRDEKEL?! Amíg te nem kényszer alkalmazásával vetted rá, hogy fizessen helyetted, hanem ő azt önszántából tette addig semmiféle jogalapja nincs követelőzni.
Az se számít, hogy van tanú? És? Tanusítja, hogy az ex főnököd fizette be az összeget önként. Kiváló, és?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!