Kinek milyen tapasztalata van a MetLife-al kapcsolatban?
Ahhoz képest, hogy állítólag ez a munkád, továbbra sem válaszoltál semmi konkrétummal (már amelyik kérdésre egyáltalán megpróbáltál válaszolni...). Azt, hogy egy tanulmányt belinketél volna, pedig nyílván meg sem tudod megoldani!
Továbbra is nagyon kétlem, hogy el kellene hinnünk, hogy egy olyan társaságnak a legkorrektebb az ügyfélszolgálata, amilynek egy 10 éves megtakaritásí célú szerződése 54 hónapnyi befizetésétől szabadítja meg az ügyfelet, és költi el helyette (ennél jobban hogyan is lehetne megtakarítani, ugye?)...
Mindenképpen hasznos a válaszod, főleg a nyelvtani részét tekintve. Ezt mindenképp köszönöm.
Nem linkelek, mert nem fogom bizonygatni, amit tudok. Egy 10 éves megtakarításnak az 1. két éve van elkülönítve költségnek, azt vonogatják 10 évig. Az utána történő befizetések megtakarításba mennek. Csak persze, hogy kevesebb a pénzed, ha 3 év után ki akarod venni, mivel az 1. két évre csak százalékosan fizetnek vissza (4. számú melléklet), az azt követő befizetésekre 100%-ot. Logikusan végig gondolva 2 év költségeit 1-2-3 év megtakarítása nem fogja vissza hozni. Nem véletlenül vannak legalább 10 évre kalkulálva.
Persze az sem mindegy, hogy minimális vagy afölötti díjjal indítod. Mert ha elindítod minimális díjjal, annak nyilván kisebb a százalékos aránya, mint egy nagyobb díjúnak. Majd 2-3 év után díjmentesíted, mert a te jó barátod, aki 60-70%-os hozamot ígért neked, ezt mondta. Persze neked, ó mindent tudó barátom, nem kell elolvasni a szerződési feltételeket, főleg nem a kezdeti költségekre, költségelvonásra, díjmentesítésre vonatkozó részeit, mert a te jó ismerősöd tök jó dolgokat ígért.
Értem, nem kaptál szerződési feltételt. OK. De az ajánlaton, amit aláírtál, rajta van, hogy szerződés tartama: x év. Tudom, biztos csak beírtatok egy számot, de neked nem kell vele foglalkozni, mert a jó ismerősöd azt mondta, hogy nem baj, 3 év után kiveheted a pénzed.
Na már nem is említettem a díjmentesítéssel járó költségeket. Befizetsz két évet, amiből elvonják a költségeket, utána díjmentesítesz is, tehát nem fizetsz, hogy véletlenül se tudjon termelni. Okos!
És most majd megkérded, hogy nekem van-e ilyenem? Igen. 9 éve fizetem, eddig pluszban van úgy, hogy már elvonták a költségek 90%-át. Még fizetem 6 évig olyan alapokkal, amik pluszban vannak, és nem mínuszban zárom.
És tudod nem az a baj, hogy abbahagyod a fizetést, mert sajnos vannak élethelyzetek, amikor nincs más választásod, de hogy a saját tudatlanságod miatt másokat szapulsz, amikor is ők végzik a munkájukat, na az az igazán gáz. Szerintem!
Sajnos a te válaszod már kevésbé hasznos.
Azt írtad: "megtakarításnak az 1. két éve van elkülönítve költségnek"
Ez szimplán nem igaz, pl a már említett Metlife Maxima szerződésben az első 3 év befizetését különítik el a kezdeti költségeknek.
A kezdeti költségként pedig ennek a 3 éves befizetésnek évente 9%-át vonják határozatlan ideig, de minimum 10 évig! Azaz, a 10. év végére csak ez az egyetlen költségelem elviszi majdnem 1,8 év teljes befizetését. (21 ezer forintos havidíj esetén egész pontosan 461160 forintot!) Mivel határozatlan ideig vonják, ezért 15 évre már majdnem az első 2,3 év befizetését tüntetik el! (Ugyanazzal a 21 ezer forintos havidíjjal számolva már 572285 forintot!)
Azon állításod miszerint "az utána történő befizetések megtakarításba mennek", szintén nem igaz. A kezdeti költségeken kívül még egy rakat költségelem van, amit a befizetésekből vonnak. Ilyen az adminisztrációs díj. Azonkívül, mivel a vételi és eladási ár között is 5% különbség van, ezért kapásból elveszíted a befizetésed 5%-át. Van olyan költségelem, amivel az teljes bent lévő megtakarításod fogy (pl az éves alapkezelési díj). ...és többek között a kockázati biztosítás díjáról még nem is beszéltünk.
Szerencsére a fenti állításokat bárki ellenőrizheti a szerződési feltételeket elolvasva: [link]
(Egyébként ha nem akarod "bizonygatni", amit állítasz, akkor érdemesebb inkább hallgatnod, mert mások így nem feltétlenül tudják eldönteni, hogy igazat beszélsz, vagy félre akarod vezetni őket.)
Szintén írtad: "értem, nem kaptál szerződési feltételt." Megértened látszólag totálisan nem sikerült, ugyanis ilyet egyszer sem írtam.
Senki nem beszélt arról sem, hogy 3 év után ki akarom venni a pénzem, fogalmam sincs honnan veszel ilyet. Annyit állítottam, hogy ennek a szerződésnek horror ára van, abban az esetben, ha az ember végigfizeti a szerződést. Semmit sem szóltam egyéb esetekről. Ezt már nem előszörre írtam le.
Mindent tudó barátom se volt, fogalmam sincs honnan hordasz össze ennyi hülyeséget...
A saját példáddal sem biztos, hogy túl sokra megyünk. Nekem 2 Metlife-os szerződésem volt, a 10. év végére az egyiken 1,2 milliót buktam, a másikon 700 ezret. Köszönöm Metlife!
Ha bárki szeretné megismerni mennyibe kerül a szerződése, csak annyit kell tennie, hogy elmegy a Magyar Biztosítók Szövetségének oldalára és megnézi a szerződés TKM mutatóját ( [link] Sajnos ez a százalék nem túl szemléletes, de szerencsére van segítség: a TKM számoló ( [link] segítségével ki lehet számolni, hogy ez hány forintot is jelent valójában.
Jobban tennéd, ha legalább megnéznéd a linkeket, mert amit te annyira jól tudsz fejből, az egészen véletlenül nem egyezik a szerződésben leírtakkal! Lehet nem dicsekedni kellene azzal, hogy csak az első sort olvastad...
Te állítod: "A Maxima (...) 2 év(e van elkülönítve költségnek)"
Azonban az a fránya szerződés nem tudja olyan jól mint te, ugyanis a következőt írja:
2. § (19) bekezdés (8. oldal): Kezdeti befektetési egységek: az első, második és
harmadik évben esedékes rendszeres biztosítási díj kezdeti fedezeti díjrészéből jóváírt befektetési egységek
Te állítod: "a költségelvonás pedig maximum 10 év"
A szerződés a következőt tartalmazza:
4. számú melléklet (60. oldal): Kezdeti költségelvonás nagysága: határozatlan, de minimum 10 év
A következő költségelvonásokat pedig végig alkalmazzák, amíg a szerződés fennáll (2. számú melléklet - 55. oldal):
- Vételi és eladási ár közti különbség (befizetés esetén)
- alapkezelési díj
- nyilvántartási díj
- kockázati biztosítás díja
- tranzakciós költség
Szóval ennyit a remek szövegértelmezési képességeidről! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!