Halál esetén ki kapja meg a biztosítást?
Nagypapám 2012.október 22.-én elhunyt.
Lakás biztosításunk van a nagymamám nevén,ebben a lakásbiztosításban benne van a baleset biztosítás is.
Az érdekelne,hogy ha megtörténik a hagyatéki tárgyalás,és fizet a biztosító akkor ki kapja meg az összeget? A nagymamám (aki nevén van a biztosítás)vagy az örökös?
Aegon-nál van a biztosítás.
Válaszokat előre is köszönöm
Nem egészen értem, balesetben halt meg? Mert a balesetbiztosítás csak baleset esetén fizet.
Ha valóban biztosítási esemény történt, akkor vagy a kötvényen megjelölt kedvezményezett, vagy ilyen híján az örökös jogosult a pénzre.
Alapesetben a lakásbiztosításokba kötött haláleseti térítéseknél a szerződő, annak halálakor az örökösei kapják a biztosítási összeget.
Persze kérdés, hogy nagypapád halála a szerződésbe kötött kiegészítő szerint biztosítási esemény vagy sem. Ezt most sem én sem más nem tudja eldönteni, mivel sem a kötvényt sem a sajnálatos esemény körülményeit nem ismerjük.
Köszönöm az értelmes válaszokat
Combnyaktörése lett amit megoperáltak,de a húgyhólyag rák miatt sajnos nem tudott enni,így teljesen legyengült,és a combnyak műtét után már nem tudtuk lábra állítani.Emiatt belázasodott,majd tüdőgyulladást kapott,és a halotti vizsgálati lapra is a ezeket írták.A biztosítónál azt mondták hogy mivel a combnyaktörés balesetnek számít,és abból kifolyólag kapott tüdőgyulladást,ezért biztosan fognak fizetni,és ezért érdekelt hogy az örökös (anyukám) vagy a nagymamám kapja e meg a pénzt.
Még egyszer köszönöm az értelmes válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!