Signal biztosítónál szerződésbontás lehetséges?
Nos kötöttem egy megtakarítással egybekötött életbiztosítást. Mondtam, hogy kb. 5 évre tervezem, tettek egy ajánlatot.
Egészen csábítónak tűnt, belementem.
Erre most küldtek egy levelet, amelyben szerepelnek a visszavásárlási értékek, 5 év után épphogy a felét kapnám vissza a befizetéseknek. Kb 11 évig kellene fizetnem, ha haszont szeretnék. Ez a 2. hónap, van lehetőségem ezt megszüntetni?
Előre is köszönöm.
Szia! Életbiztosítást megszüntetni nem lehet. A te életbiztosításod, megtakarítással egybekötött. ami azt jelenti, X év múlva képez egy megtakarítást. Általánosságban az életbiztosításoknál 3 lehetőség van. Típustól függően. Visszavásárlás, részvisszavásárlás, kölcsön. Ahol van részvisszavásárlás ott nincs kölcsön. A visszavásárlással megszűnik a biztosítás, de az az érték amit kapsz érte, jóval kevesebb mint az amit a szerződés lejáratakor kapnál. Természetesen évenként növekedik a visszavásárlási érték. A részvisszánál, egy adott részt visszavásárolsz, és a a többi bennmarad az életbiztosításban. A lejáratkor így is kevesebb lesz az az összeg, mint amit tényleges lejáratkor adnának. A kölcsönt nem részletezem.
Ha valóban nem akarod ezt az életbiztosítást és nem fizeted a díjakat, akkor abban az esetben, amíg a pénzalapból tudják vonni a költségeket, minden hónapban levonják, és utána szűnik meg a szerződés, de ha esetleg egy adott hónapot mégis befizetsz, azzal hosszabbodik a megszűnés ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!