Külföldön kiküldetésben dolgozó férjemnek érvénytelen a TAJ száma. Hogyan lehetséges ez?!
Mit kell ilyenkor csinálni? Hova kell fordulni ennek tisztázásáért?
Köszönöm a válaszokat!
valaki fizeti utána a tb-t?
Ha nme, el kell intézni, pótolni az elmaradást és fizetni a havi 6390 Ft-ot. Ha tartósan kint van, akkor meg le kell mondani egy nyilatkozatban.
Abból kiindulva, hogy bejelentett állása van, alapvetően azt feltételezi az ember, hogy fizetik is utána az egészségbiztosítási járulékot.
Eddig nem is volt gond, ugyanennél a (belga) cégnél dolgozik már pár éve, 1 évvel ezelőttig még Lengyelországba voltak bejelentve az alkalmazottak, de kb. 1 éve a belgák váltottak, Magyarországon alapítottak céget, ide bejelentve a dolgozóikat.
...én magam után fizetem, mert nekem nincs munkahelyem, az enyémmel nincs is gond...
Ma bementem az apeh-hoz/nav-hoz, de ott tájékoztattak, hogy rossz helyen járok, a tb-hez kell menni abban az esetben, ha "csak" érvénytelenségről van szó...
Ha Mo-n nem fizet biztosítást, akkor az az ország, amelyikben fizet biztosítást, ki kell, hogy adjon egy kék EU-s nemzetközi TB kártyát, és a férjed ezzel mehet orvoshoz Mo-n.
elvileg, ha külföldön biztosított, Mo-n nem fizetheti a biztosítást (a 6 ezer x Ft-ot), mert egyszerre 2 eu-s országban nem lehet biztosított, vagy valami ilyesmi. ezt én sem értem, hogy miért van. Nekem az apeh-ban mondták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!