2001-ben kötött 15 éves életbiztosításomat érdemes megszüntetni?
Smartguy86 arra ura hatott, hogy ezekben a megtakritásokba még nem voltak beépítve árfolyamvédelmi megoldások. A modozat és a jelenlegi állapot ismerete nélkül tényleg nem lehet korrekt választ adni a kérdésre. Szívesen átnézem és veleményezem, ha kell a segítsegem! Hangsúlyoznám a "segítség" szót!
Robi
Ja, és a NAV felé ebben az esetben nincs kötelezettséged, feltéve, hogy a szerződő végig magánszemély volt.
De egyébként, ha nem tudod tovább fizetni, díjmentesíteni nem lehet? Az mindig jobb megoldás, mint a felmondás.
Nem szó szerint 0-t értettem, hanem hogy nagyot zuhant. 2001-ben kötötte, 7 éven át fizette, és az lényegében be is dőlhetett - lényegében feleslegesen fizette.
Persze osztom, hogy attól függ - milyen termék, milyen kötvény, stb.
A kérdésedre én is csak megerősíteni tudom az előttem szólókat, vagyis nincs a NAV felé beszámolási kötelezettséged, mivel a szerződés meghaladta a 10. évet ezért nem keletkezik SzJA.
Gondold azért át, hogy mit teszel, mert sok pénz úszhat így el, ha hamarabb lezárod. Jó ötlet a szüneteltetés, de ez is attól függ, hogy a szerződés mit enged, mennyi időre ...stb. Azt se felejtsd el, hogy közben a költségeket vonják! Még a díjcsökkentés, fizetési ütemezés is jobb ötletnek tűnik, mint a visszavásárlás. Nem beszélve arról, hogy az a cél, amiért ezt elindítottad, az nem fog 100%-ban megvalósulni! Ha hirtelen nagyobb összegre van szükséged, akkor azt NE(!) ebből fizesd! Kérdezd meg magadtól, hogy valóban meg kell vennem azt a valamit, van lehetőségem valami más megoldásra... stb. Legyél kreatív. Még az is jobb (ki kell számolni), ha addig kölcsönt veszel fel. Még egy: ha nem tudod fizetni, akkor biztos, hogy jó munkahelyen dolgozol? Merj váltani a célod érdekében. Jelezd, ha személyesen szeretnél velem beszélni!
Robi
Köszönöm a válaszokat!
Azt hiszem vagy a díjmentesítés,vagy a szüneteltetés mellett döntök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!