Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Hogy/hol tudom magamnak...

Hogy/hol tudom magamnak fizetni a TB-t? (többi bent)

Figyelt kérdés

Tavaly megszűnt a hallgatói jogviszonyom és egyenlőre sajnos állást sem sikerült találnom, viszont a TB mindenképpen kellene, ezért magamnak szeretném fizetni. Ezt hol és hogyan tudom megtenni?

Ha a szükséges nyomtatványokat leadom, onnantól kezdve mikortól lesz érvényben a dolog?

Köszönöm a válaszokat!

2012. jún. 19. 15:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Adóhatóságnál, aztán majd küldenek csekkeket.

Lehet, hogy csak onnantól érvényes, miután befizetted az elsőt, de szerintem már a bejelentkezéstől: onnantól tudnak rólad, ha mégse fizetnéd, majd behajtják, akár végrehajtóval is.

2012. jún. 19. 22:05
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget. Holnap akkor telefonálok is nekik :)
2012. jún. 19. 23:47
 3/13 anonim ***** válasza:

Telefonnal semmire sem mégy.

A NAV honlapjáról letöltöd a nyomtatványt (egészségügyi szolgáltatási járulék, 12T1011), kitöltöd és

Vagy beküldöd ügyfélkapun keresztül,

vagy 2 példányban kinyomtatod, aláírod és beküldöd postán/beviszed személyesen a NAVhoz.

He csekket is szeretnél, akkor a "csekk" nevű nyomtatvánnyal ugyanígy jársz el.

A TBd a nyomtatványon szereplő bejelentkezési dátumtól lesz érvényben (természetesen van néhány nap átfutási ideje a feldolgozásnak, ha postán küldöd, akkor a postázásnak is)

A jogviszonyod a diákigazolványra való jogosultságod utáni 45 napig volt rendezett.

2012. jún. 20. 06:05
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítségedet.

Ha megkérlek, akkor linkelnél nekem egy olyan nyomtatványt amit csak fogok és kinyomtathatok? Nem vagyok hülye a géphez, de ezek a keretprogramok, meg ilyen olyan programok, letöltések nekem nagyon magasak.. Nem értem miért nem lehet egy egyszerű word dokumentumban feltenni a dolgokat..

2012. jún. 20. 13:03
 5/13 anonim ***** válasza:

Nincs olyan nyomtatványa, amit csak fogsz és kinyomtatsz.

A nyomtatványokat a keretprogramból tudod megnyitni. (nem ördöngösség, én 48 évesen meg tudom csinálni, pedig sosem tanultam számítástechnikát)

A honlapról kikeresed a nyomtatványt. Amikor kiválasztod, megjelenik ugyanazon az oldalon az ÁNYK (általános nyomtatvány kitöltő) keretprogram. Először letöltöd az ÁNYKt. Utána azokat a nyomtatványokat éa az aktív súgójukat, amikre szükséged van.

Megnyitod az ÁNYKt. Rákattintasz az "új nyomtatvány"-ra (fent balra a legelső, olyan mintha kis lapok lennének egymáson), kiválasztod azt amelyiket ki szeretnéd tölteni. Kitöltöd, ellenőrzöd (kis piros pipa a felső sorban), nyomtatod.

2012. jún. 20. 14:34
 6/13 A kérdező kommentje:

Ugyan így csináltam elsőre is, ahogyan leírtad. Most megpróbáltam még egyszer és semmit nem hoz be.

Nem hiszem el, hogy ennél nincs egyszerűbb megoldás. Valahogy csak fizeti olyan ember is a TB-t akinek nincs szgépe, vagy esetleg internete.

2012. jún. 20. 16:05
 7/13 anonim ***** válasza:

Ha nem boldogulsz a netes verzióval, be kell menned személyesen, az ügyfélszolgálaton el tudod intézni.

Nem tudom, neked miért nem sikerül, én évek óta használom a nyomtatványkitöltőt.

Pontosan mit csinálsz és milyen sorrendben?

Mi nem hoz be semmit? Az ÁNYKt meg tudod nyitni?

2012. jún. 21. 07:38
 8/13 A kérdező kommentje:

Igen, a programot magát meg tudom nyitni.

Ezt követően szeretném a nyomtatványt megnyitni. A súgóból én úgy értelmeztem, hogy egy listát kellene, hogy lássak, (azokból a nyomtatványokból amiket letöltöttem) és abból kellene kiválasztanom a nekem szükségeset.

Viszont semmilyen lista nem jelenik meg az "Új nyomtatvány megnyitása" (vagy valami hasonló a neve) parancs megnyomásával.

2012. jún. 22. 09:30
 9/13 anonim ***** válasza:

Azért nem hoz neked listát az ÁNYK, mert nincs letöltött nyomtatványod.

Ezen a linken: [link]

válaszd a "12T1011 Java WebStart - kattintson ide a telepítéshez"-t

Felugrik egy ablak, ott a megnyitást

Felugrik az az ablak, hogy "Nyomtatvány telepítése", ott kattints a tovább gombra. Egészen addig kattingasd a tovább-ot, amíg el nem éred a "befejezést" Ha arra is rákattintottál, ugyanezt az aktív súgójával is megcsinálod. Utána megnyitod az ÁNYKt és benne lesz a nyomtatvány.

2012. jún. 22. 11:02
 10/13 A kérdező kommentje:
Ezt is letöltöttem. Most megcsináltam még egyszer és még mindig semmi.. :S Ezért nem is értem, hogy mi lehet a probléma.
2012. jún. 23. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!