Hogy/hol tudom magamnak fizetni a TB-t? (többi bent)
Tavaly megszűnt a hallgatói jogviszonyom és egyenlőre sajnos állást sem sikerült találnom, viszont a TB mindenképpen kellene, ezért magamnak szeretném fizetni. Ezt hol és hogyan tudom megtenni?
Ha a szükséges nyomtatványokat leadom, onnantól kezdve mikortól lesz érvényben a dolog?
Köszönöm a válaszokat!
Adóhatóságnál, aztán majd küldenek csekkeket.
Lehet, hogy csak onnantól érvényes, miután befizetted az elsőt, de szerintem már a bejelentkezéstől: onnantól tudnak rólad, ha mégse fizetnéd, majd behajtják, akár végrehajtóval is.
Telefonnal semmire sem mégy.
A NAV honlapjáról letöltöd a nyomtatványt (egészségügyi szolgáltatási járulék, 12T1011), kitöltöd és
Vagy beküldöd ügyfélkapun keresztül,
vagy 2 példányban kinyomtatod, aláírod és beküldöd postán/beviszed személyesen a NAVhoz.
He csekket is szeretnél, akkor a "csekk" nevű nyomtatvánnyal ugyanígy jársz el.
A TBd a nyomtatványon szereplő bejelentkezési dátumtól lesz érvényben (természetesen van néhány nap átfutási ideje a feldolgozásnak, ha postán küldöd, akkor a postázásnak is)
A jogviszonyod a diákigazolványra való jogosultságod utáni 45 napig volt rendezett.
Köszönöm szépen a segítségedet.
Ha megkérlek, akkor linkelnél nekem egy olyan nyomtatványt amit csak fogok és kinyomtathatok? Nem vagyok hülye a géphez, de ezek a keretprogramok, meg ilyen olyan programok, letöltések nekem nagyon magasak.. Nem értem miért nem lehet egy egyszerű word dokumentumban feltenni a dolgokat..
Nincs olyan nyomtatványa, amit csak fogsz és kinyomtatsz.
A nyomtatványokat a keretprogramból tudod megnyitni. (nem ördöngösség, én 48 évesen meg tudom csinálni, pedig sosem tanultam számítástechnikát)
A honlapról kikeresed a nyomtatványt. Amikor kiválasztod, megjelenik ugyanazon az oldalon az ÁNYK (általános nyomtatvány kitöltő) keretprogram. Először letöltöd az ÁNYKt. Utána azokat a nyomtatványokat éa az aktív súgójukat, amikre szükséged van.
Megnyitod az ÁNYKt. Rákattintasz az "új nyomtatvány"-ra (fent balra a legelső, olyan mintha kis lapok lennének egymáson), kiválasztod azt amelyiket ki szeretnéd tölteni. Kitöltöd, ellenőrzöd (kis piros pipa a felső sorban), nyomtatod.
Ugyan így csináltam elsőre is, ahogyan leírtad. Most megpróbáltam még egyszer és semmit nem hoz be.
Nem hiszem el, hogy ennél nincs egyszerűbb megoldás. Valahogy csak fizeti olyan ember is a TB-t akinek nincs szgépe, vagy esetleg internete.
Ha nem boldogulsz a netes verzióval, be kell menned személyesen, az ügyfélszolgálaton el tudod intézni.
Nem tudom, neked miért nem sikerül, én évek óta használom a nyomtatványkitöltőt.
Pontosan mit csinálsz és milyen sorrendben?
Mi nem hoz be semmit? Az ÁNYKt meg tudod nyitni?
Igen, a programot magát meg tudom nyitni.
Ezt követően szeretném a nyomtatványt megnyitni. A súgóból én úgy értelmeztem, hogy egy listát kellene, hogy lássak, (azokból a nyomtatványokból amiket letöltöttem) és abból kellene kiválasztanom a nekem szükségeset.
Viszont semmilyen lista nem jelenik meg az "Új nyomtatvány megnyitása" (vagy valami hasonló a neve) parancs megnyomásával.
Azért nem hoz neked listát az ÁNYK, mert nincs letöltött nyomtatványod.
Ezen a linken: [link]
válaszd a "12T1011 Java WebStart - kattintson ide a telepítéshez"-t
Felugrik egy ablak, ott a megnyitást
Felugrik az az ablak, hogy "Nyomtatvány telepítése", ott kattints a tovább gombra. Egészen addig kattingasd a tovább-ot, amíg el nem éred a "befejezést" Ha arra is rákattintottál, ugyanezt az aktív súgójával is megcsinálod. Utána megnyitod az ÁNYKt és benne lesz a nyomtatvány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!