Hogyan kell pontosan fizetni a TB-t magamnak?
Ok, bemegyek a NAV-hoz kitöltöm a nyomtatványt, kapok csekket, vagy utalom, stb, ezt értem, DE
1. Melyik NAV-hoz kell bemennem? Ahol az állandó lakcímem van, vagy bemehetek az ideiglenesen bejelentett lakcímemhez tartozóhoz is?
2. Nem személyesen és ügyfélkapu nélkül is el tudom intézni, levélben? Akkor kinek kell küldenem a levelet?
3. 45 napig van még passzív TB-m, akkor mikor kell mennem lejelentkezni? A 45 napon belül, vagy elég a 45.-ik napon is?
4. Vajon ez a 45 nap 2012-re is vonatkozik? Nincs jogszabály változás? Ugyanis nekem ha jól számolom január 3-án jár le a 45 nap (2011.11.21. az utolsó biztosított napom) előtte meg csak Karácsony előtt tudnám elintézni, viszont ki akarom húzni amíg tudom, mert márciustól lesz újra jogviszonyom, így csak arra az időre akarnám fizetni, amire muszáj, így inkább majd jövőre intézném.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Az ügyfélkapuhoz nem kell digitális aláírás, nekünk sincs és már évek óta használjuk az ügyfélkaput.
Ügyfélkapus regisztrációt bármelyik okmányirodában csinálhatsz. Előtte foglalhatsz időpontot az ügyintézéshez és akkor várakoznod sem kell.
Nem személyesen (postán) és ügyfélkapun is intézheted.
Ha személyesen, vagy postán keresztül intézed, 2 példányt kell nyomtatnod, aláírnod és a lakóhelyed (állandó lakcímed) szerint illetékes NAVhoz benyújtanod.
Bármikor bejelentkezhetsz, mert a nyomtatványon be kell jelentened a fizetési kötelezettséged kezdetét, és attól a naptól kezdve kell fizetnek, akár most jelentkezel be, akár január 3-án.
Kijelentkezned nem kell majd, a munkáltatói bejelentés alapján törlik majd a fizetési kötelezettséged.
Fizetned minden hónap 12-ig kell, az előző hónap után. Tehát neked jan.3-tól kell rendezned a TBd, akkor az azt jelenti, hogy az első tényleges fizetési kötelezettséged február 12 lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!