Axa Aranyeső plussz biztositásom van, amit 4 éve fizetek, és min 10évet terveztem fizetni . Érdemes -e átmenni másik csomagba? Most az Axa győzködik, hogy lepjek át egy uj csomagba, ami mar valaszthato deviza alapu, reszvenykövetés, stb).
A válasz: NEM!
Indoklás:
1. az Aranyeső plusz viszonylag kis költségű biztosítás (csak 10 évig vonnak kezdeti költséget)
Neked ez majd akkor jelent hasznod, ha min. 12 évig megtartod (ha csak 10 évig fizeted, akkor jó eséllyel a befizetett pénzed jön vissza: jó esély - éves átlaghozam min. 8% a lejáratig évente
2. Az új biztosításuk - bár csalogató a kedvező TKM - csak akkor éri meg, ha min. 15 évig fizeted. Különben a bónusztartalék számlán lévő pénznek búcsút inthetsz, ez pedig nem kevés, mert az első 3 év befizetése kerül ide.
Az összes bónuszkifizetéses unit-linked veszélyes ha nem fizeted min 15 évig, ugyanis az évenkénti bónuszkifizetések csak ekkora időtávban jelentenek valódi nyereséget.
Hát az Axa alapjainak hozamai elég gyengék.
Lehet, hogy megéri másik biztosítóhoz menni és díjmentesíteni az Aranyesőt.
Én pl. ezt tettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!