Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Károkozó vezető biztosítója...

Károkozó vezető biztosítója mennyi időn belül köteles visszaigazolni a kötelező érvényességét?

Figyelt kérdés

Cégünk autóját baleset érte. A károkozó helyben elismerte a felelősségét. Az autót szervizbe szállíttattuk, akik nem állnak neki addig a javításnak, ameddig a károkozó biztosítója nem jelez vissza, hogy a gépjárműre van érvényes felelősségbiztosítás.

Ennek már majdnem egy hónapja. Tudja valaki, mennyi időn belül köteles a biztosító visszajelezni?

2012. márc. 23. 10:56
 1/3 tetro ***** válasza:
3ésfél éve ért baleset. A károkozó a helyszínen elismerte hogy piroson hajtott át, tanuk is voltak. Miután a biztosító egy év után sem fizetett semmit (az első tárgyalásig), megcsináltattam saját pénzből a motort. Remélem egy fél éven belül lezárul végre az ügy, és kifizetik az eredeti összeg két-háromszorosát :)
2012. márc. 23. 11:06
 2/3 anonim ***** válasza:
Be kell jelenteni a kárt a biztosítónak, remélem ez megtörtént. 1 honapon belül le kellett volna már ezt rendezni, ezért feltételeztem h lehet a bejelentés még hiányzik a cég részéről, remélem nem lett ez a károkozora bizva. Amugy igazolni lehet csekkel is hogy díjjal van rendezve a biztosítás, vagy pedig bemenni az adott céghez és ott nyomtatnak ki.. nem kell a postásra várni.
2012. márc. 24. 17:36
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. A kárigényt persze bejelentettük, csak a károkozó biztosítója még nem válaszolt, amikor itt a fórumon a kérdést feltettem. Többszöri sürgetésre a héten ígértek papírt. Tehát akkor a bejelentéstől számítva egy hónapig legyünk türelmesek.
2012. márc. 28. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!