Miért nincs az emberek többségének biztosítása?
Most hívott a védőnő, hogy egy 3 gyerekes apuka balesetben meghalt, nem-e tudnám valamivel kisegíteni az anyukát és a gyerekeket.
Beszélgettünk kicsit mekkorák a gyerekek stb; kiderült, hogy jól keresett, mégsem volt biztosítása. Miért?
Amúgy igen, segítettem.
Lehet, hogy nem fizet? Lehet, hogy nem sokat?
De legalább van rá esély, hogy fizet és normálisan! Azt a keveset, amit arra befizetsz úgysem spórolnád ki, arra meg főleg nem lenne elég, ha 3 év múlva vétlenül autóbalesetben meghalsz a családodnak legyen öt millió forintja.
A lehető legostobább hozzáállás az, hogy LEHET, hogy nem fizetnek, ezért meg sem adom az esélyt, havi 1500 forintért, hogy esetleg mégis fizessen.
Azért nincs, mert nem találkoztak még velem! :)
És azért mert nem találkoztak olyannal aki hasonló mint én!
De legyen elég az önfényezésből Krisznek igaza van sokban, hiányzik a kultúránkból. De leginkább az hiányzik, hogy becsületesek legyenek azok is akik biztosítást kötnek. A rossz dolgokat 20ból 40-en fogják hallani a jót meg 1-2. Ennyire pozitívak az emberek. A biztosítások sikertörténeteivel senki sem büszkélkedik mert az természetes. Ahol meg nem stimmel valami ott a biztosító a szemét. Félre értés ne essék, nem kívánom a biztosítókat védeni mindhalálig, mert nekem is van ügyfelem, akit úgy érzem nem fizettek ki teljesen amikor kára volt, de rosszul sem járt, mert töredék pénzért valaki (a biztosító) fizetett, hogy kártalanítsa olyan mértékig ahogy az jogos.
Az, hogy drága az is igaz, de nagyon relatív dolog a drága. Neked drága, meg lehet hogy Neki is drága, de ha több embernek lenne akkor olcsóbbá válna és akkor is, ha nem csalnának és nem a "káron szerzés" lenne a cél, hanem az hogy biztonságban tudjam az értékeimet legyen az tárgy vagy a testem.
Szerintem egyre több embernek lesz újra, mert az értelmes fel tudja fogni az értelmét. És a személybiztosítások egyre hangsúlyosabbá fognak válni mert, én csak egyet mondok:
Veszíts el bármit ami tárgy, azt bármikor pótolhatod, de ha elveszted az egészséged, az életed, a szellemi teljesítőképességedet, akkor azt NEM! A biztosítás egy eszköz aminek a pénzbeli szolgáltatása fog segíteni Neked is, hogy újra meggyógyulj, vagy csak kis mértékben csökkenjen az életszínvonalad, ha esetleg csökkenne a teljesítőképességed. Vagy, ha rajtad már nem segít, segít a hátramaradóidon, mert nem lesz aki termeljen, ha már nincs meg az a "gépezet" ami Te vagy! Ha képes vagy úgy élni, hogy egyáltalán nem gondolsz azoknak a jövőjére akiket itt hagysz, ha Te nem lennél, ahelyett hogy pár forintért áttennéd a felelősséget a biztosító nyakába akkor nem gondolkozol felelősségteljesen.
És aki egyszer rájön erre, az kötni fog, ha kicsit akkor kicsit, ha nagyot akkor nagyot, de lesz neki, mert igen is megéri.
Jó egészséget mindenkinek!
Mert nem tudják, hogy egy ötezer forintos biztosítás milliókat fizet halál esetén és jóval többet balesetihalál esetén.
Öngyilkosságra is fizet, két év után.
Elkönyvelhető, tehát egy vállalkozónak egy ötezres bitosítás kb. nettó háromezer.
Ugyanannyi mint a cascom, nem őrültem meg, hogy ne kössek.
Nem őrültem meg, hogy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!