Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Miért nincs az emberek többség...

Miért nincs az emberek többségének biztosítása?

Figyelt kérdés

Most hívott a védőnő, hogy egy 3 gyerekes apuka balesetben meghalt, nem-e tudnám valamivel kisegíteni az anyukát és a gyerekeket.

Beszélgettünk kicsit mekkorák a gyerekek stb; kiderült, hogy jól keresett, mégsem volt biztosítása. Miért?

Amúgy igen, segítettem.

2012. márc. 19. 14:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
83%

A férjemnek olyan életbiztosítása van, hasonlóan működik a sima életbiztosításokhoz, DE a lejárat végén (20 év) kifizeti a befizetett összeget plusz kamat, ha nem volt "esemény" a 20 év alatt. Szerintem ez jó, mert nem érzed azt, hogy az ablakon dobálod ki a pénzt, hanem végülis gyűjtöd magadnak, de mégis be vagy közben biztosítva.

De amúgy szerintem sokaknak azért nincs, mert már az alap dolgokra is alig jut pénz, nem hogy még biztosításra.

2012. márc. 19. 14:43
 12/25 anonim ***** válasza:
61%

életbiztosítást nem érdemes kötni,mert amennyit kapsz az nem sokkal több mint amit befizettél.

Akkor már inkább jól átgondolt megtakarítás,amiből minden hónapban van annyi pénz amiből meg lehet élni.

2012. márc. 19. 14:44
 13/25 A kérdező kommentje:

Ha nincs rá pénze, azt természetesen megértem. Én is inkább enni adnék a gyerekemnek.

Nem éri meg: én 1500ft-ot fizetek havonta, 5M ft-ot fizet a biztosító baleseti halál esetén.

Ez az "ismerős ismerősének nem fizettek"... ezzel nem igazán tudok mit kezdeni. Anyukámat Görögországban műtötték, fizetett a biztosító. Nekem két éve a szomszéd gyerekek labdával berúgták az ablakot, szintén fizetett rendesen. Lehet hogy mi vagyunk szerencsések.

2012. márc. 19. 14:46
 14/25 anonim ***** válasza:
57%

Mert arra sajnos már nincs pénze az embereknek.

Nekünk van lakásbiztosításunk, de életbiztosításra már nem futja...

Az én apámnak volt biztosítása természetes halállal halt meg (beteg volt) és mégsem fizetett a biztosító.

2012. márc. 19. 14:47
 15/25 anonim ***** válasza:
83%
"baleseti halálesetén", de nem fizet, ha beteg leszel és meghalsz rákban,és nem,ha túrázni mész és leesel a hegyről,mert az már extrém helyzet és saját felelősség.
2012. márc. 19. 14:50
 16/25 A kérdező kommentje:
15-ös: igen, tudom. Elolvastam a feltételeket.
2012. márc. 19. 14:52
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Erről eszembe jutott az a nő,akit elütött egy kamion és utána még át is tolatott rajta. A lába borzalmas állapotban van,a keze is,több ujját elveszítette,és most azért pereskednek,mert a kamionos ügyvédje felvetette,hogy mi van,ha a nő öngyilkos akart lenni. Ezek semmitől nem riadnak már vissza. Nem elég,hogy elütik,utána még egyszer áthajtanak rajta,még ő a hibás...
2012. márc. 19. 15:05
 18/25 anonim ***** válasza:
80%
Mi most kotottunk egyet. Sporolok is vele + eletbiztosítás is. Férjem minden nap uton van, vezet (árut visz ki uzletekbe). Van egy 1 éves lányunk. Félek, hogyha valami is torténne vele az utakon, akkor mit kezdek egyedul a gyerekkel, lakással, lakáshitellel. En is dolgozok, de 1 fizetés édes kevés a mindennapokra. Soha se kelljen használni!
2012. márc. 19. 15:43
 19/25 Sovcsik Krisztián ***** válasza:

Szerintem a biztosítások hiányát a pénzügyi kultúra hiánya okozza. M.O.-on 1990-ben elkezdődött egy szociális modellváltás, ami most 2012-2013-ban fog csattani, mint egy szép nagy pofon. Az embereknek eddig nem volt miért biztosítást kötniük, volt TB volt nyugdíj, volt oktatási finanszírozás, az állam állta ezeket. Ez megszűnt, 20 évig hallgattak erről, de ma már az is érezheti ezeket, aki egy hajó fedélzetén tengeti az életét a Balaton közepén és halászattal látja el magát. Szimplán most át kell venni azt a pénzügyi kultúrát, ami Nyugaton meg van honosítva, mert ott 30 évvel ezelőtt végbementek ezek a folyamatok. Pontok szerint, lesz egy minimális egészségügyi ellátás /életben tartanak/, lesz egy minimális nyugdíj /100 Euro/ és amint bekövetkezett lesz oktatási finanszírozás /ha 6 évig marad vki MO.-n és csont nélkül végigviszi az Egyetemet/. Ezekre a dolgokra, aki nem találkozott ezelőtt egyikkel sem, nem kapott sehonnan felvilágosítást és ennek hiánya az ami egyenlőre többségben tartja azokat akiknek nincs megtakarításuk/biztosításuk.

Kedves kérdezőnek pedig ajánlanám, hogy a jelenlegi 1500 Ft-os BH biztosítását cserélje le az Union SOS termékére, amely éves 14.000 Ft-ért /azaz havi lebontásban kevesebb, mint 1500 Ft-ért/, több Baleseti szolgáltatást is nyújt, [link]

Ez egy szimpla javaslat, nekem + pénzzel nem jár, csak szimplán nekem is ilyen van.

2012. márc. 19. 19:43
 20/25 anonim ***** válasza:
56%

Kedves "károgok", tegyétek a pénzt a párnátok alá és meglátjuk mennyi marad belőle 10 éve múlva..

valószínűleg kb 0 mert elköltik....

az életbiztosítás nem tőzsde de szemben a bankkal kapsz egy plusz szolgáltatást annak ára van, és annak is hogy kezelik a szerződésed, miért dolgoznának ingyen?(bár kicsit magasak néha)

egy biztos egy "kényszer" amit "muszály" fizetned és lesz egy tervezhető megtakarításod!

és az "úgysem fizet" helyett tessék elolvassni a FELTÉTELEKET és hogy mit is tartalmazz, mert atöbbsé azt sem tudja mire fizet, na az ilyen ne károgjon...

2012. márc. 19. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!