Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Mi a teendő? (Generali)

Mi a teendő? (Generali)

Figyelt kérdés

A biztosító lezárta az ügyet, azzal az indokkal, hogy nem küldtük be a megfelelő papírokat és nem érdeklődtünk az ügy felől (viszont mikor érdeklődtünk utoljára akkor meg azt mondták, hogy ne zavarjuk őket). Értesítést nem kaptunk róla, hogy ők lezárták az ügyet. Most hétfőn tudtuk meg, mikor felhívtuk hogy már régen lezárták. Én minden papírt beküldtem ami rendelkezésemre állt édesanyám halálával kapcsolatba, de olyan papírt is kérnek, amit nekem nem adhatnak ki viszont ők hivatalból lekérhetnék.

Gondolom ez azért történt, mert a pénzösszeg amit ki kellene fizetni 550 000 ft körül van (2 kölcsönről beszélünk). Furcsa módon édesanyámnak több kölcsöne is volt és a többi biztosító nem csinálta ezt velünk, elegek voltak azok az íratok amiket eljuttattunk hozzájuk és fizettek is.

Kérem aki járt már ilyen cipőben az segítsen mi a teendő, mivel ezt a nagy összeget nem tudnám kifizetni,mert 27 000 ft a jövedelmem és testvérem sincs, aki segítsen. Ingatlant nem örököltem utána, ezért nincs miből rendeznem.

2012. febr. 15. 08:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Levélben amit küldött a biztosító benne kell hogy legyen h hogyan zárult.. elutasítással ( ha igen miért), vagy kifizetéssel..
2012. febr. 15. 17:27
 2/5 A kérdező kommentje:
Épp ez az, hogy nem kaptunk levelet. Onnan tudtuk meg, hogy kijött egy levél az egyik kölcsönről, melyben az állt, amennyiben nem fizetünk behajtási osztályra kerülünk.
2012. febr. 15. 18:00
 3/5 anonim ***** válasza:
De ezt most nem értem.. a biztosító nektek fizetne, nem pedig annak ahol a kölcsönt vettétek fel.. vagy ez egyáltalán milyen biztosítás volt?
2012. febr. 15. 21:30
 4/5 A kérdező kommentje:

Személyi kölcsön volt (és a mellé volt kötve, ha valami történik anyukámmal akkor a biztosító kifizesse) kettő és a biztosító általában a banknak szokta kifizetni a kölcsönt nem nekünk.

Nem is érdekelne bennünket, hogy fizet-e a banknak a biztosító vagy nem, mert nem maradt utána annyi örökség, hogy rajtunk követelje vissza a bank (legalábbis tegnap a telefonba ezt mondták), de ennek ellenére folyamatosan zaklatja a halott anyukámat levélbe, hogy fizessen.

2012. febr. 16. 08:09
 5/5 anonim ***** válasza:
küldd el nekem priviben a biztosítói kötvényszámot és a nevet megnézem mit tehetek
2012. febr. 18. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!