Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Mit kell ilyenkor tennem?...

Mit kell ilyenkor tennem? Kinek van igaza? Folyt.

Figyelt kérdés

Közmunkásként dolgoztam 7 hónapot. Lakáshitelem van, amire biztosítást is kötötem munkanélküliség esetére.

A biztosító nem fizet, mon dván a közmunka nem munka,mivel a Munkaügyi központ a regisztrációt csak felfüggeszti, de nem szakitja meg ez idő alatt.

Ismét jelentkeni fogok közmunkára, mert az is jobb, mint a 22.800,-ftos alamizsna! 51 éves vagyok, 3 éve keresek munkát, nulla sikerrel.

Kérdésem: ha éveket dolgotok közmunkásként,minek fizessem a biztositót? Az, hogy el tudok helyezkedni "normális"munkakörben,annak az esélye csekély...Mit tehetek? PSZÁF?

2012. febr. 7. 13:42
 1/4 anonim ***** válasza:

A biztosítás apróbetűs részében valószínűleg van erre valami tájékoztatás.

A munkanélküliség elleni biztosításban is van egy csomó kitétel amikor nem kell fizetnie a biztosítónak.

Fordulhatsz a PSZÁFhoz, de nem valószínű, hogy bármit is elérnél vele.

2012. febr. 7. 14:20
 2/4 A kérdező kommentje:

Szia !

Átolvastam minden "apró betűt":).Mivel a közmunka eléggé újkeletű még, és én2007ben kötöttem biztosítást, erre vonatkozóan semiféle levelet,módosítást stb. nem kaptam.

Egyedül abba kötnek bele,hogy nem volt megszakítva a munkanélküliség.

Viszont közmunkát ugy nem vállalhatok, hogy kérem tőlük, szakítság meg..ez sajna nem kivánságműsor.

Magyarul,azt kellene mérlegelnie a biztosítónak, hogy a közmunka ugyanolyan munka,mint a másik,az, hogy jogi értelemben belekapaszkodnak egy ilyen dologba,végül is igazuk van,de abban meg nekem van igazam, hogy teljesitettem az elvárásokat (min. 6 hónapot kell dolgozni a biztosítási kárigény bejelentéséhez.)

Na ehhez kellene sürgősen egy törvénymódosítás.

Így is sok helyen lenézik a küzmunkásokat, nem tartják Őket egyenértékű munkaerőnek(saját tapasztalat:( )

2012. febr. 7. 15:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Maga a kormány sem tekinti a közmunkát rendes munkának. Nézd csak meg pl. a minimálbért és a garantált bérminimumot valamint a közmunkás minimálbért és garantált bérminimumot. Ugyanannyi munkára messze nem kell annyit fizetni ha közmunkában végzik.
2012. febr. 7. 17:14
 4/4 anonim ***** válasza:

Melyik tarsasarol van szo?

Altalaban csak akkor fizet ha hatarozatlan ideju szerzodesed van legalabb 9 honapja , es kirugnak!!

A kozos megegyezes nem jo!

Es alt fel ev varakozasi ido van!

Nem a biztosito baszott at max a tanacsado, egyebkent pontosan le van irva a szabalyzatban!!

A kozmunka biztos nem felel meg a felteteleknek,sajnos!

2012. febr. 7. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!