Megéri életbiztosítást kötni? És ha igen milyet és
havi mennyi összeggel?
Figyelt kérdés
22 éves vagyok és szeretnék kötni magamra életbiztosítást vagy bármi más biztosítást magamra amit majd x év múlva kivehetek...Milyen biztosítás a legcélszerűbb és mennyit érdemes havonta befizetni? 150 000 Ft a nettom!
És azért ezt mondtam neki mert 40 felett főleg ha dohányzik horror drága, de fiatalon relatív versenyképes, így is másfélszer drágább mint egy hagyományos kockázati, de ott nincs visszatérítés, lehet dönteni kinek mi éri meg
2012. febr. 7. 12:43
12/19 Sovcsik Krisztián válasza:
Ok, akkor egy kérdés. A kérdező megtakarítani szeretne, amit 10-20 év múlva kivenne. Akkor lesz ugye mennyi is? Jah igen 40 év körüli, ugyanúgy új életbiztosítást kell kötnie! Akkor minek is éri meg neki?? Ezek elég gyenge érvek. És még egyszer mondom, ekkora összegű életbiztosítás egy velem egykorú fiatalembernek minek??? Egészség és baleset biztosítás szerintem sokkalta fontosabb, hogy mindig is tudja fizetni a megtakarítását és ne essen ki a bevétele, ha történik valami, de most még kiről gondoskodna? Tök jók ezek a nagy számok, hogy a kedvezményezett kap 10 M-t, de nem ő. És mi történik, ha a 8. vagy a 13. vagy a 17. évnél azt mondja, hogy kéne egy kis lóvé, nem sokat csak kivenne pár száz ezret valamire, nem tud... Az érved nagyon jó, csak nem egy fiatalembernél, hanem egy olyan embernél akinek családja van, gyerekei, vagy akár hitele.
2012. febr. 7. 13:11
13/19 anonim válasza:
A Libra az valóban egyedi a lényeg csak az hogy a tartam végéig (min 15 év)tudjad fizetni és ne legyen több mint 3 hó késésed- akkor visszatérítik a pénzt(az utolsó indexált havi díjatX12X a tartammal). Ez garantált, nem befektetéses.
Ami a hozamodat befolyásolja az a fizetési gyakoriság is. Ha egyszerre előre kifizeted az éves díjat , jobban jársz mint ha havi szinten fizeted(kb a nettó hozam a felére csökken.... amennyiben egy garantált hozamú vagy nagyon biztonságos alapba fekteted) Ha részvénytúlsúlyos alapokban gondolkozol ott nagy a rizikó, azokat rendszeresen kell figyelni mert ha nem bukta lehet.
Ha megtakarításban gondolkozol a bankok ajánlatát is nézd át. Vagy érdemes venni magyar államkötvényeket azok biztosak(ha van erre lehetőséged és hajlamod) és ha jól hallom kb 9% a hozam az első évben.(a biztosító is ezt vásárol a pénzedből általában) Szóval lehetőségek vannak...
2012. febr. 7. 13:22
14/19 Szmija válasza:
Én a helyedben - bár hallottunk jó pár terméket, illetve érveket, ellenérveket velük kapcsolatban - kikérnék egy független pénzügyi tanácsadói véleményt is!! Nekem is egy ilyen személy segített a döntésben//egy ismerősöm ajánlotta őt, teljesen meg vagyok vele elégedve, illetve a termékkel is, amit javasolt/már 5 éve/ és azóta is kapcsolatban vagyunk!Ez a beszélgetés kb 1 órás volt, ott minden célomat átbeszéltünk, a terméket is a-z-ig! Ha gondolod beszélj vele te is, csak ajánlani tudom!
2012. febr. 8. 13:46
15/19 anonim válasza:
Aegon MIX! Biztosítás és megtakarítás egyben!
2012. febr. 9. 10:55
16/19 anonim válasza:
Sose köss vegyes biztosítást ez alapszabály!
A vegyes biztosításban elbujtatott kockázati elem ára magasabb lesz, mintha külön kötnéd és nem is leszel tisztában vele, hogy mennyibe kerül.
A kockázati biztosítást el tudod könyvelni, ha vállalkozó vagy vagy ha valaha is majd az leszel és szükséged lesz költségre.
A megtakarításos legyen tisztán megtakarításos és legyen jól kezelve a befektetés. Ha lehet legyen eurós, legyenek benne jó kínai, brazil, nyesanyag és pénzpiaci befektetési alapok.
2012. febr. 9. 11:10
17/19 anonim válasza:
Én is csak megerősíteném az előttem szólókat, azokat akik igényfelmérésről beszélnek. Célokról időtávról és elemzésről.
Szerintem egy megtakarításos biztosítás legyen rugalmas (meghatározott időn belül részben vagy teljes egészében hozzáférhető) bővíthető (új biztosított felvitele, régi cseréje szerződő cseréje) több devizanem választása is lehetséges legyen (pl HUF, EUR, CHF) legyen kedvező költségszerkezete (TKM 2% vagy alatta hosszú távon) tartam nélküli legyen, de tartamosítható, hozzá lehessen tenni és ki is lehessen venni belőle, amikor szükséges. Termeljen hozamot is és kezeljék a betett pénzt és legyen benne védelem a pénzkezelést illetően is. Legyen bármikor módosítható a biztosítási védelem hiszen bármikor változhat az élethelyzet. Az sem baj, ha valami bónusz juttatást is ad. És végül szerintem évi 300eFt (az havi 25e) alatt nem annyira éri meg, csak ha elfogadod, hogy a biztosításnak költsége is van. De ne az ajánlottból indulj ki hanem a célokból... És ha valamit kihagytam azt kérem pótolja az értelmesebbje :)
2012. febr. 9. 13:51
18/19 anonim válasza:
Már nem azért de szinte mindegyik megtakarításos biztosítás tartalmaz kiegészítő életet is, még ha minimálisat akkor is.. én nem azt irtam h rakjuk tele baleset és egészségbiztosítással, de azért nem árt ha van benne pl 2 millio kocka élet. És az Aegon mix-nél sem rejtett, mint ahogy a többinél sem, ha kinyomtatsz egy dijkalkuláciot ott van leirva h éves szinten mennyi a díja az ügyfélnek pl 1 millios kockázati életnek. Én összehasonlitottam sima kockázatival, igy talán még olcsóbb.
2012. febr. 9. 15:42
19/19 anonim válasza:
Nagyon jó, hogy ilyen éretten gondolkodsz, le a kalappal. Nagyon fontold meg, látod, hogy mennyire nincs egyetértés a válaszadók között. Sajnos a legtöbb tanácsadó sem ért ebben egyet, ráadásul még a jutalék is csábító a számukra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!