Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Időskori Biztonság a napokban...

Időskori Biztonság a napokban figyeltem fel a tv-ben egy reklámra, amely azt hiszem az 1924-1966 között születetteknek ajánlja "termékét", nem tudom a részleteket, valaki talán tud segíteni ebben, hogy mi is ez ténylegesen?

Figyelt kérdés
2012. jan. 19. 21:25
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%
Kedves "kisváros"ha az önkormányzat temet el.azt be is hajtja utólag az örökségből.
2014. aug. 6. 14:56
 32/41 tisztahiszti válasza:
Ma Magyarországon korrekt biztosító nincs.ha volna akkor azzal kezdené,hogy ennyi a befizetendő összeg..és nem a mai politika hazugságait használja,hogy akár 755 kaphat...na ez itt a baj...ennyit kap és az legyen nagybetűs.a politikában ígérik az etetésben,hogy kaphatna,meg majd akarjuk stb..stb..ma már világot látott emberek vagyunk tudjuk,hogyan működik a Lajtán túl egy biztosító pl egy casco amely a díjban adja a csere kocsit is...míg a magyar rokonai leánya napi tízezret kérne,hogy cserekocsit adjon.Nyugaton kötött biztosításra még a helyszínre hozták a váltó kocsit teli tankkal..meg vitték a sérült kocsimat és nem rendeltem,nem vergődtem..itthon meg na jó szóval várunk még..Pár éve megkötött életbiztosításom lejárta előtt egy pár nappal megjelent egy ügynök aki ha behúzott volna az azonnali vizaváltáshoz fele pénzt buktam az miatt,hogy megkerestek,már lejárt a biztosításom,felvehetjük a pénzt egy héttel előtte. volna.A vizsgálatkor a biztosító elismerte..papírok övéké,a telefon az övéké volt de a hölgyet nem ismerték a mai napig.A biztosítás úgy működik helyesen..fizetek, kár ért ..akkor fizetnek..na majd ha így működik akkor én foglalkozom biztosítással.
2015. febr. 16. 19:29
 33/41 joschiko válasza:
80%

Tisztelt olvasók, fórumozok!!!

Szereném mindenki szives figyelmét felhívni, hogy az összes ilyenfajta biztosítási ajánlat megtévesztő, és beetetés!!! föleg a kisnyugdijasok beetetésére szolgálnak, kicsalják az emberek utolsó kis pénzét is.

Egy tanács!! Aki mégis arra a bizonyos utolsó napra gondol, az szerintem jobban teszi ha kis pénzét nem ilyen bizosításokra költené, hanem félre tenné, és időben spórolni kezdene. Mivel az a pénz amit megspórolnak, az nem vész el, nem lesz kevesebb,és ráadásul hozzátartozóinkat segíthetjük vele, és nem a biztosítókat!!!!!

2015. aug. 29. 15:47
 34/41 anonim ***** válasza:
50%
én "kicsit" le vagyok maradva, de csak mostanában hallottam róla, na egyszer egy ugrásra felhívtam őket már csak azért is, erre tájékoztatnak, hogy felveszik a beszélgetést, de tájékoztatást csak életkor esetén adnak, viszont a nevem már beverte a gépbe, meg még a születési adataim is szerette volna, anélkül, hogy erre engedélyt kért volna, hát én meg letettem a telefont, mert amúgy se volt nagy ingerem hozzá, csak kíváncsi lettem volna. De hát így engem aztán nem érdekel, az tuti.
2015. szept. 9. 17:46
 35/41 anonim válasza:
66%

Mi is most kezdtük el nézni, mert van egy 81 éves nagymama a családban. A lényeg, hogy nagy átb*szás az egész, persze jogilag minden rendben, de rohadtul nem éri meg, itt le van vezetve, hogy miért: [link]

De bemásolom a szöveget is, ha esetleg eltűnne a fenti oldal:

Lássuk, miket ígérnek:

Garantált életbiztosítás akár napi 100 Ft-tól:

Nincs orvosi vizsgálat, nincsenek egészségügyi kérdések

Segít rendezni a temetés költségeit:

Akár 3,5 millió forintos életbiztosítási összeg.

Nincs kockázat, nincs kötelezettség!

Az „Időskori biztosítás” lényege, hogy ebből – állítólag – kifizethetjük (vagyis inkább gyermekeink kifizethetik), legalábbis segít rendezni a temetésünk költségeit.

„Meg fog lepődni, hogy a biztosítás mennyire megfizethető.”

„Ez a biztosítás gondoskodni fog családjáról, ha Ön már nem lehet velük.”

Ehhez hasonló mondatokkal próbálják eladni, hogy a termékre valóban szüksége van az ügyfélnek. Egyébként önmagukban az ígéreteik helytállóak lennének, habár azért azt elég merész állítani, hogy nincs kockázat, nincs kötelezettség. A fő probléma az, hogy nem egyértelmű a kommunikáció. A „napi 100 Ft-ok” után bedobnak egy akár „3,5 milliós ígéretet”. Erre jön még a tény, hogy az „Időskori biztonság” fő célcsoportja értelemszerűen az idősebb korosztály tagjai, akik gyakran nem értenek a témához, vagy az esetlegesen fennálló állapotukból kifolyólag nem tudnak minden részletet megragadni, és teljesen félreérthetik az elhangzottakat.

Ugyan a Szilágyi János-féle (aki egyébként remek választás volt a szerepre) reklámfilmben rákérdeznek, hogy a néző tudja-e mennyibe kerül egy temetés, azonban azt nem kérdezik meg, mennyi pénzt kapunk a napi 100 forintjaink után, ha meghalunk.

Legalább 50 ezer forintot! Ha kiszámoljuk, hogy havi 3 ezres minimum díj mellett ez éves szinten 36 ezer forint kiadás, akkor elgondolkozunk, hogy kinek is éri ez meg, nekünk vagy a biztosítónak. Persze ez egy 80 éves emberre vonatkozik, de akkor is kicsit soknak érzem. (60 évesen a napi 100 Ft-okért cserébe ~200e lesz a biztosítási összeg, ami egy fokkal jobb ugyan, de más biztosításokkal nagyobb összegre, és kiterjedtebben biztosíthatjuk magunkat.)

Mindezek után érdemes lehet kicsit ránézni az „Időskori biztonság” szerződési feltételeire is, ugyanis még ez az esetenként 50 ezer forint sem garantált. Elhalálozásunk módjának is meg kell felelni bizonyos feltételeknek.

A kötvényben meghatározott biztosítási összeg a várakozási időben (első hat hónap) csak baleseti halál esetén fizethető ki. Ha más okból hal meg az ügyfél, akkor mindössze a befizetett biztosítási díjakat kapja vissza.

Ha az első 24 hónap alatt a biztosított halálát előzetesen fennálló körülmény (szerződés megkötése előtt legfeljebb 5 évvel diagnosztizált betegség) okozta, akkor a biztosító csak a befizetett díjakat köteles visszafizetni. (Ez a minimumdíjas szerződés esetén egyébként másfél év után esetenként már nagyobb, mint a biztosítási összeg maga!.)

Ha a biztosítás ideje alatt gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizálnak, a biztosító azonnal kifizeti a biztosítási összeg 75%-át, valamint a maradék 25%-ot a bekövetkező halál esetén, feltételezve a biztosítási díjak további fizetését. (Sok esetben valószínűleg az első kifizetés után nem éri meg folytatni a további díjfizetést.)

Az „Időskori biztonság”-ot Magyarországon egy függő biztosításközvetítő, a 4Life Direct Kft. közvetíti, melynek fő partnere a Red Sands Life Assurance Company, egy Gibraltári székhelyű vállalat.

Az én véleményem az, hogy az „Időskori biztonság” elnevezésű termék senkinek nem ajánlható.

Túl sokba kerül, és egyáltalán nem nyújtja azt, amit egy ilyen terméktől joggal elvárhatunk. A terméknek számos alternatívája létezik, amik legalább ezen a szinten tudják nyújtani a biztonságot. Valóban idős ember esetében pedig már egy egyszerű megtakarítási számla is előnyösebb lehet, annak ellenére, hogy a terméknek eredetileg egyáltalán nem ezt a funkciót szánták.

Ha „Időskori biztonság” biztosításban gondolkodnak, kérem Önöket, nagyon figyelmesen olvassák el a szerződési feltételeket. Tegyék félre a reklámok által keltett félelmeiket és racionálisan, kritikus szemmel gondolják át, számoljanak utána, vajon tényleg megéri-e egy ilyen szerződésbe beleugrani (,még akkor is, ha csak napi 100 Ft).

2015. dec. 8. 15:31
 36/41 Bélapát válasza:
Hullarablásnak hívják.
2016. jan. 13. 16:35
 37/41 anonim válasza:
81%
Gusztustalan egy társaság! Naponta 5-ször 10-szer emlékeztetik az öregembereket a halálra! Ezáltal szorongást és félelmet keltenek. Már undorodom Szilágyi úrtól és azonnal csatornát váltok ha a képernyőn megjelenik. Ez nem életbiztosítás, ez a halál biztosítása!
2016. jan. 20. 13:13
 38/41 anonim válasza:
100%
Az tetszik, hogy változik a reklám szövege, de amikor a szövegben elhangzik, hogy tekinthető egyfajta ajándéknak is, nos... akkor Szilágyi "Urat" elküldeném melegebb éghajlatra és tovatűnik minden iránta érzett tiszteletem, amit becsületes munkával ért el... EZ NEM AZ!!!
2016. jan. 21. 17:59
 39/41 anonim válasza:
0%

Nem olvastam végig teljesen. De nem hinném hogy kamu. Azt elhiszem, hogy a reklámban elhangzottak kamuk, de melyik reklámban nincs ez így? Ha látsz egy Mc Donald's-os sajtburgert egy képen, ha készhez kapod ég és föld a kettő közt a különbség.

Nos ez egyszerű reklámkampány.

Másik dolog amihez hozzászólnék, hogy létezik olyan szakma, hogy kockázatbecsülés. A kockázatbecsülő pont ilyen biztosítási cégeknél talál jó állás lehetőséget magának, hisz azért kapja mindenki a kérdőívet, hogy minden egyesbetegségét leírja. Így a kockázatbecslő ki tudja számítani, hogy megéri-e bevenni még azt az embert.. stb..

Számolgatni kell neki, hogy havi X ezer Ft-ot ha mindenkitől beszed, akkor mennyi lehet a maximális elhalálozások száma, ami ugye a cégnek kiadás. Minél több betegsége van valakinek, annál nagyobb eséllyel halhat meg hamarabb. De kihasználják, hogy az emberek félnek, ezért minél előbb akarnak ilyen biztosítást, amint lehet.

Vonatkoztassunk el a "magyarországi átlagéletkortól" kicsit. Tegyük fel 50 évesen köt valaki ilyen biztosítást, a cégnek elég, ha 10-11 évig még életben van. Elég sokan elélnek 60 éves korukig, de a 70 sem ritka szám. 10 év alatt sok embertől annyi pénzt összeszednek, hogy a 71. ember meghalhat, nevetve kifizetik. Ez pedig egy örök körforgás. Lesznek 50 évesek újra, akik "eltemetik" az idősebbeket. Sajnos ez így működik, kicsit ki zsákmánylónak látszik, ám havi 3-4000 Ft (nem tudom mennyi) ha megnézzük nem sok pénz.

Másrészt ez magánvélemény, de én szerintem a befolyt pénzösszegeket lekötik, ezzel még több hasznot termelve, sőt...számomra nincs kizárva, hogy erre menjen ki némelyik biztosítócég. Sosem szabad feledni... sok kicsi sokra megy. :)

UI.: Félreértés ne essék, nem cég munkása vagyok, nem is ilyen hivatali emberke, csak ezeket hallottam, egy sokat tapasztalt embertől.

2016. febr. 9. 13:20
 40/41 anonim ***** válasza:
0%

„Megdöglött az öreg skót,

A család összeült,

Mert neki a temetése

egy vagyonba kerül.

Felkiált az öreg skót:

Sebaj, gyerekek,

Mert én a temetőbe

magam elmegyek!

Sej, diri-dongó,

sej, de rutyutyú,

Rece-fice bontom,

rúgja meg a ló!”

2016. márc. 29. 16:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!