Állítólag nem tudom most lemondani a lakásbiztosításomat, de mi van, ha nem fizetem a díját?
Tisztelt Válaszolók!
Én is díj nem fizetéssel akarok szabadulni(kényelmesebb mint a hivatalokban sorba állni) a Groupama Garancia biztosítótól, szintén lakásbiztosítás ügyben. Novemberben kezdtem nem fizetni a havi díjat, határozatlan idejű a szerződésem. Az ok: rájöttem, hogy a társasház az épületet biztosítja nekem csak az ingóságot kell. ( Az ügynök ezek ismerete nélkül még a lakáshitel felvételénél küzdött bele a szerződésbe.)November óta most érzékeli a Groupama az elmaradást és azt írja, hogy amennyiben díj nem fizetés(PTK 543.par. 1.-2.bek). miatt a szerződés befuccsol nekik még akkor is "jár a "várakozási időre vonatkozó díj" és egy egy havi díjra szóló csekket küldtek, vagyis ennyi lesz a szabadulás ára.Megéri befizetni,inkább mint, hogy kamatoztatva behajtási eljárással letiltassák valamely jövedelemből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!