Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Állítólag nem tudom most...

Állítólag nem tudom most lemondani a lakásbiztosításomat, de mi van, ha nem fizetem a díját?

Figyelt kérdés
Januártól akartam lemondani, de ehhez állítólag novemberben kellett volna elkezdeni. Nem akarom fizetni, és nem akarok várni 2012 novemberig. Lehet valami káros következménye, ha egyszerűen nem fizetem be?

2012. jan. 10. 15:05
1 2 3 4
 31/31 gungasam ***** válasza:

Tisztelt Válaszolók!

Én is díj nem fizetéssel akarok szabadulni(kényelmesebb mint a hivatalokban sorba állni) a Groupama Garancia biztosítótól, szintén lakásbiztosítás ügyben. Novemberben kezdtem nem fizetni a havi díjat, határozatlan idejű a szerződésem. Az ok: rájöttem, hogy a társasház az épületet biztosítja nekem csak az ingóságot kell. ( Az ügynök ezek ismerete nélkül még a lakáshitel felvételénél küzdött bele a szerződésbe.)November óta most érzékeli a Groupama az elmaradást és azt írja, hogy amennyiben díj nem fizetés(PTK 543.par. 1.-2.bek). miatt a szerződés befuccsol nekik még akkor is "jár a "várakozási időre vonatkozó díj" és egy egy havi díjra szóló csekket küldtek, vagyis ennyi lesz a szabadulás ára.Megéri befizetni,inkább mint, hogy kamatoztatva behajtási eljárással letiltassák valamely jövedelemből?

2014. jan. 12. 17:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!