Állítólag nem tudom most lemondani a lakásbiztosításomat, de mi van, ha nem fizetem a díját?
Uraim, csillapodjunk le. :)
Én egy némettanárnő vagyok, egyáltalán nem értek a biztosításokhoz.
Le akartam mondani ezt a vacak biztosítást, de lepattitottak az Allianznál.
Ezek szerint sima nemfizetéssel le tudom mondani mégis, nem fognak utána verőemberek üldözni az utcán, ugye? :)
Kb. ez a lényeg számomra, köszönöm a segítséget! További szép napot!
Én csak annyit írtam, hogy jelenleg törvényileg lehetőség van rá, de nem szokták. Díjfizetés nélkül meg tud szűnni a szerződés, ez a nemfizetés még kötelezőnél is fennáll. Valahol 30, valahol 60 napig vannak kockázatban, egyébként megszűnik a szerződésed.
Nem ijesztgetek, bocsánat, ha félreértésre adtam okot.
Ja, igen, amit az előző válaszban írtál, hogy lepattintottak. Sajnos ilyenek ezek a fránya ügyintézők, nekik az az érdekük, hogy tovább és tovább megtartsák az ügyfeleket és fizessenek.
Évforduló előtt 30ig max váltáskor kell, de verőlegények nem fognak menni.
Na, most, hogy végigolvastam eme érdekes okfejtést...
A főnöknőm ugyanígy Allianznál, ugyanígy díjnemfizetés miatt megszüntette a szerződést és kapott egy ügyvédi felszólító levelet, hogy fizessen be nyolcezervalahányszáz forintot. Bár nem tudom, hogy ez most 60, 90 nap, vagy az év fennmaradó díja, de jó ha tudjátok, hogy behajtja az Alliaz is a neki járó lóvét.
Ő inkább befizette, mint hogy kamatoztassák pár évig a tartozásást, majd milliós összeggel keressék meg évek múlva. Neki ezt szintén egy ügyvéd tanácsolta.
Én nem tudom, mi alapján számolják, de csak óvatosan... Gondoltam szólok...
Otthonbiztosításnál egy évre szerződsz és évfordulón tudod felmondani.
Nem hülyegyerekek ülnek az Allianznál.
Más kérdés, hogy egyedül ők perlik ezt a tételt.
Újabban sajnos odáig jutottunk az elmúlt 1-2 évben, ami az emberi társadalom hibája, hogy az eszméletlen árverseny miatt manapság a társaságok már nem engedhetik el évközben az ügyfeleket (váltás lemondás, mindegy, hiszen a váltás is felmondással jár)
A kisebb azért, mert miből fizetne kárt, a nagy pedig pont az ellentétje miatt, mivel neki az állománya is nagy.
Felmondhatja az ügyfél évközben, csak kérdés mennyire hajtják utána be rajta a díjat.
Egy átlag kisebb lakásbizti ma (csak ingóság kiegészítőkkel) 1000-1200-1500 körül van, háznál 2500-3000 körül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!