Ha lejárt a TB-m, melyik NAV hivatalba menjek be csekket igényelni? Részletek lent.
Figyelt kérdés
Budapesten lakom albérletben és ide van bejelentett ideiglenes lakcímem, viszont az állandó lakcímem vidéken van és mivel oda ritkán járok, intézhetném-e a pesti NAV hivatalban a dolgaimat?2011. dec. 28. 18:19
1/4 anonim válasza:
A lakcímed (állandó) szerintiben kell intézned és nem a tartózkodási helyed szerintiben (ideiglenes)
De nem kell személyesen bemenned, feladhatod a bejelentkező lapot postán is, vagy beküldheted ügyfélkapun keresztül.
"Mit kell tudni a bejelentési és fizetési kötelezettségről?
A kötelezettség keletkezését, bizonyos esetekben megszűnését (részletesen lásd a kitöltési útmutatóban), a járulékfizetés átvállalását a keletkezésétől, annak megszűnésétől, a átvállalástól, illetve az átvállalás megszűnésétől számított 15 napon belül a 10T1011-es (2011-ben a 11T1011) nyomtatványon kell bejelenteni a lakóhely szerinti illetékes adóhatóságnál. A nyomtatványt postai úton, vagy elektronikusan ügyfélkapunk keresztül lehet továbbítani."
2/4 anonim válasza:
Szerintem meg mielőtt sok km-t utazol hívjad fel őket és kérdezzed meg, hogy intézheted-e Pesten.
3/4 anonim válasza:
Minek utazna, vagy várakozna az APEHban, amikor feladhatja postán, vagy intézheti ügyfélkapun keresztül?
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mivel sürgős volt a dolog (ügyfélkapuhoz nincs hozzáférhetőségem, nyomtatóm sincs:), így telefonáltam és mondták, hogy menjek be vmelyik kirendeltségbe és kérjek bejelentő lapot, aztán vigyem el postára. De rendesek voltak és megcsinálták nekem, itt Pesten:)
2011. dec. 29. 15:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!