Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » TB-t tudok igényelni, vagy...

TB-t tudok igényelni, vagy nekem nem jár?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok és teljesen független azaz pályakezdő vagyok regisztrálva a munkaügyibe, se hallgatói jogviszonyom se munkajogviszonyom nincsen. Szóval, ha valami történik velem és bekerülök kórházba (legrosszabb esetben) akkor fizethetek szépen a dokinak, vagy tudok TB-t igényelni ?
2011. júl. 28. 10:10
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A diákigazolványra való jogosultságod végéig +45 napig van Tbd (ha júniusban végeztél, akkor december 15-ig)

Ha ez már lejárt, akkor szociális és vagyoni helyzeted alapján kérelmezheted a helyi önkormányzatnál, hogy rendezzék a TBdet rászorultsági alapon.

Ha nem számítasz rászorultnak, akkor magad után kell fizetned (havi 5100 Ft) Ez utóbbi nem lehetőség, hanem kötelezettség, és nem érdekli az APEHot, hogy van-e miből fizetned, vagy sem.

2011. júl. 28. 10:18
 2/10 A kérdező kommentje:
uhh, fasza, akkor már elmaradásom is van, remek...
2011. júl. 28. 10:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Mikor végeztél?
2011. júl. 28. 12:04
 4/10 A kérdező kommentje:
május 15
2011. júl. 29. 16:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha idén május 15-én, akkor a diákigazolványod idén október 31-ig érvényes. +45 nap, az december 15. Eddig vagy jogosult az eü. ellátásokra. December 16-tól kell rendezned: vagy az önkormányzat rendezi (kérelmedre), vagy magad után fizetsz. Ha dec. elején sem leszel jogosult az eü. ellátásra, akkor menj be az önkormányzathoz és kérelmezd (visszamenőlegesen nem lehet, és decemberben sok önkormányzatnál elmennek szabira)
2011. júl. 30. 08:03
 6/10 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy nálam más a helyzet, mert suli után nem találtam állást a képzettségemben (és máshol sem) és a munkaügyi elküldött tanfolyamra, aminek ekkor lett vége, esetleg azt nem tudod, hogy ezután hogy van ?
2011. júl. 30. 15:46
 7/10 anonim ***** válasza:

Tudni kellene a pontos dátumokat:

mikor végeztél a suliban

mettől meddig voltál tanfolyamon, kaptál-e ellátást a tanfolyam ideje alatt

2011. júl. 30. 19:24
 8/10 A kérdező kommentje:
igen kaptam támogatást a tanfolyam ideje alatt és ez végződött májusba. 7,5 hónapos volt és ez mivel önkormányzati volt nem volt diákigazolványom, szóval szerintem utána nem volt Tb-m. Visszamenőleg is be kell fizetnem majd, esetleg büntetést is kiszabnak ?
2011. júl. 30. 22:16
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha bemész apehoz és igényeled akkor ők küldenek majd csekket is meg levelet is hogy mikortól kell fizetned mennyi az elmaradásod stb
2011. aug. 1. 13:01
 10/10 A kérdező kommentje:
rendben, nagyon szépen köszönöm a segítségedet...
2011. aug. 2. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!