MIvan akkor ha nem fizetem az élet biztositásom?
Az életbiztosítást vissza tudod vásárolni az aktuális visszavásárlási értéken. Ilyenkor megszűnik a szerződésed, és az adott időtartamra járó visszavásárlási összeget kapod meg.
Benne van a szerződésedben.
Az attól függ, hogy milyen életbiztosításod van.
Ha egy egyszerű kockázati életbiztosítás, akkor megszűnik a szerződés és kész. Ha viszont tőkegyűjtő életbiztosításod, akkor díjmentessé is teheted vagy ha nem fizetsz, akkor X. idő után ők teszik díjmentessé. Ilyenkor az eddig befizetett összeghez igazítják a kifizetést/kifizetéseket.
Mindenképpen kérdezd meg, hogy visszavásárolható-e (általában az első 1-3 évben nem lehet visszavásárolni)? Mekkora összeggel? Aranyszabály az, hogy minél régebben kötötted, annál jobban pénzednél vagy.
A díjmentessé tétel azért jobb (hacsak nincs most gyorsan szükséged a pénzre), mert addig is kamatozik.
10 ezerrel kötöttem meg ebben a hónapban, 2 havit kifizettem, (tőkegyűjtős). Még mindenképp fizetni akarom xy ideig.
Tegyük fel hogy 2évig fizetem igy a 2évi befizetett összeg kb 240 000 ft. akkor ezt az összeget én vissza fogom kapni? Ha bent hagyom kamatozni akkor mikor kapom vissza? Visszakaphatom-e a 240et kamattal együtt mikor kérem, vagy csak a szerződés lejárta után kapom meg?
"10 ezerrel kötöttem meg ebben a hónapban, 2 havit kifizettem, (tőkegyűjtős). Még mindenképp fizetni akarom xy ideig.
Tegyük fel hogy 2évig fizetem igy a 2évi befizetett összeg kb 240 000 ft. akkor ezt az összeget én vissza fogom kapni?
Szerződéstől függ, van olyan, hogy az első 3 évben nem lehet visszavásárolni, magyarul, ha az első 3 évben megszünteted, akkor 0, azaz nulla forintot kapsz. Ha pl. csak két év, akkor a két év 1. hónapban kb. egyhavi díjat kapsz vissza, nem a teljes két év alatt befizetett összeget. Általában a szerződéskötéskor szoktak adni egy táblázatot erről.
Ha bent hagyom kamatozni akkor mikor kapom vissza?
Amikor megszünteted a szerződést (ha az nincs az első x. évben, de általában akkor nem is lehet díjmentessé tenni) vagy a szerződés lejártakor.
Visszakaphatom-e a 240et kamattal együtt mikor kérem, vagy csak a szerződés lejárta után kapom meg?
Lásd előző válaszom.
De őszintén! Ha most kötötted a szerződés, akkor miért nem a szerződéskötéskor kérdezted ezeket meg???
Az életbiztosítás megkötésekor ezeket mind meg kellett, hogy kapjad egy-egy füzetecske formájában.
Visszavásárlás:
- biztosítónként eltérő
- biztosításonként eltérő
Pl. Generali Biztosító Aranyszárny biztosítás esetében a biztosítás időtartamától függően 5 év után visszakaphatod a befizetett összeg 30-67%-át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!