Alianzba való befektetés. Érdemes?
Hello.
Elkapott tegnap volt barátnőm apja.
Dolgozok, itthon élek, úgymond nem kell költenem semmire. (F/20)
Mondta, hogy nyissunk valami fiókot, amire mondjuk havi 10ezer Ft menne be, plusz havonta 2000 Ft életbiztosítás.
A minimális idő amíg ezt fizetni kellene az 3 év. De ha jól kivettem a szavaiból a 3 év még kevés is. mert 3 év utána még csak jóformán pénzemnél leszek.
Tud erről nekem valaki valami infot mondani? Érdemes így leköttetni a pénzem? Azt is javasolta, hogy ha tudok akkor nyissak deviza számlát, és akkor Euroban fizetni be a pénzt. (kétlem, hogy a közeljövőben az euró sokat romlana :D )
Nah hát kb ennyi lenne.
Legjobban attól félek, hogy nem fogom tudni fizetni, ha pl megszűnik a munkaviszonyom...
Úgy látom nem jutunk előbbre a dologban.
"az alkusz soha nem megbízható"
Hát ha így gondolja, akkor az Ön számára nem is lesz.
Szerintem itt értelmetlen tovább beszélgetnünk ezekről a dolgokról, mert már egy hete azon megy az eszmecsere, hogy megbízható-e egy alkusz vagy sem. Nos egy konkurens cég nézőpontjából egyértelmű, hogy sohasem mondhatja ki az ellenkezőjét.
"elavult szerződéseket köthet csak az alkusz"
Egy 2011-es vadonat új termék biztosan tényleg elavult lehet.
De ezek a téves információk hála istennek mind csak abból fakadnak, hogy nincs tényleges információja semmilyen téren rólunk, így nem hibáztatom.
Továbbra is jó munkát kívánok Önnek.
Sovcsik Krisztián
Tisztelt Krisztián
Én csak tényeket veszek számításba, ha az alkuszok(vagy többesügynökök?-nem mindegy....) megbízhatóak lettek volna, nem tünnének el egyik napról a másikra.Amúgy megkérdezhetjük a közvéleményt. Pontosabban milyen vadonatúj termék? Én nem vagyok az a leendő ügyfele aki mindent elhisz, hiszen én már egy ideje a szakmába vagyok.... viszont észreveszem hogy megint elkerüli a választ a kérdésemre :) ez általános alkuszjellemző?
1.ugyanannyi értékesítő tűnik el a süllyesztőben, sőt több mint alkusz és többesügynök
2. valóban nem mindegy:
többes ügynök: pénzintézet felé van kötelezettsége /szerintem róluk beszélt ezidáig/
alkusz: ügyfélnek dolgozik
3.Nem lenné értékesítő semmi pénzért és nem is tudnék az lenni, mert mindenből a legjobbat szeretném az ügyfeleimnek és erre egyetlen pénzintézet nem képes.
Sőt itt visszakérdeznék:
Ön képes lenne szolgálni az OTP-t egy életen át értékesítőként?
4."Nem csak ahhoz kell bátorság, hogy az ember kiálljon és beszéljen, hanem ahhoz is, hogy leüljön és meghallgassa a másikat."
Én úgy érzem, hogy Ön jelen pillanatban azt mondja tényeket mondd, de a pszaf-es hivatkozáson kívül semmi jelét nem látom a tények igazolásának, és úgy gondolom hogy teljesen felesleges tovább folytatnunk az eszmecserét, hisz mindenki a maga Univerzumában él.
Ön szerint az alkusz / többes ügynök veri át az ügyfeleket és Ön mint értékesítő az ügyfél érdekeit képviseli, ami életben így lehet s Ön az egyik üdítő kivétel a kevés közül, de papíron egyáltalán nem igaz.
Az én szemléletemben pedig az veri át az ügyfeleket akinek olyan a gondolkodásmódja, s ez lehet bárki. " A hülyék eloszlása egyenletes a világban."
Nem állítom, hogy nem lehet bárhol olyan ember aki nem az ügyfél érdekét nézi, de gy biztos, az alkuszok/NEM TÖBBES ÜGYNÖK/ között van a legkevesebb ilyen, mivel őket papír és megbízás köti ehhez, illetve megvan hozzá a lehetőségük, hogy ne kelljen ezt tenniük, mert függetlenek. Egy biztos, Ön sem fog elmozdulni a saját álláspontjáról, mert Ön véleményem szerint többes ügynökök által átvert ügyfelekkel találkozott, s ezeket most összekeveri az alkuszokkal is, illetve én sem fogom megváltoztatni az álláspontomat, mert tudom, hogy becsületesen és jól végzem a dolgomat.
További szép napot.
Krisztián,
Ön rendszeresen összetéveszti a dolgokat: én nem egy értékesítőt hasonlítottam az alkuszcéghez hanem egy hagyományos pénzintézetet (pl generali, ing stb).amennyiben úgy gondolta hogy egy értékesítő felér egy alkuszcéggel, téved.:)
Valójában sok értékesítő tünik el és merül....... ilyenek által jönnek létre az alkuszcégek.
Ezen kívül Ön ellentmond saját magának hiszen alkusznak mondja(érzi) magát de a PSZAF nyilvántartása szerint többesügynök- tehát pénzintézetek felé van elkötelezve :)
Krisztián , Ön lehetne értékesítő és el tudná kötelezni megát egy céghez csak előszőr önmagában kel tisztázza az erkölcs és a hűség fogalmait. Erre visszakérdezek: ön képes lenne egy életen át a felesége mellett kitartani?... még ha néha problémák is adódnak a kapcsolatban? (ezt a hasonlatot példaként értelmezze)
Tisztelt alkusz! valójában én csak a Pszafra hivatkozok hiszen ez a hivatalos. ott azt írja hogy az MPK zrt, ahol ön tevékenykedik, 2010 szeptemberében kapta meg az engedélyezést mint TÖBBES ÜGYNÖK ugyhogy itt is ön ellentmond saját magának! (emlékezzen csak egy kissé előbb mivel próbálta elterelni ezt a tényt?)
ezért érzem jogosnak, hogy általában az alkuszok átvernek vagy ferdítenek, hiszen jelen esetben is :
-alkuszként adja elő magát és mint TÖBBES ÜGYNÖK van regisztrálva
-beszéli hogy a legjobbat adja, de azt nem említi hogy olyan szolgáltatásai is vannak egy pénzintézetnek amiket csak exkluzív a saját értékesítőik közvetíthetnek
-és továbbá állítja hogy alkusz, de nem az :)
Én nem azt vitattam, hogy ön hogyan csinálja a munkáját(habár ha ön alkusznak adja elő magát akkor már startból ferdít hiszen többes ügynökként van engedélyeztetve....) hanem általánosságban gondolkodtam.....csak ezt ön vélte személyes támadásnak.
www.pszaf.hu -> bizt. közvetítői regiszter -> független közvetitő -> alkuszok -> én illetve a cég is ezen bejegyzés alatt található.
Még egyszer elmondom, Ön a HITEL Zrt. miatti bejegyzést olvasta!!!!!
Már megint olyan tényeket közöl amiket nem tud 100%-ban. Innentől kezdve csak Winston Churchill-t tudom újra idézni:
"Fanatikus az, akit lehetetlen meggyőzni, de témát sem hajlandó váltani."
UI: Ha Önnek egy pénzintézet olyan, mint egy nő, akkor itt én sem tudok segíteni.
"Az MPK Magyar Pénzügyi Közvetítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1042 Budapest, Árpád út 40., továbbiakban: Kérelmező) által a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39., továbbiakban: Felügyelet) benyújtott kérelemre indult eljárásban a Felügyelet elnökének felhatalmazása alapján az alábbi
határozatot
hozom.
1.Engedélyezem a Kérelmező számára a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény (továbbiakban: Hpt.) 3. § (1) bekezdés h) pontjában meghatározott pénzügyi szolgáltatás közvetítése tevékenység többes ügynökként történő végzését.
2.A Felügyelet nyilvántartásba veszi a közvetítő nevét, székhelyét, a tevékenység végzésének helyét, vezető állású személyének nevét........"
Ha ez a mpk hitel zrt ről szól akkor bocsánat. tehát akkor mint biztosító alkusz, és mint hitelező többes ügynök....millió bocsánatot kérek. :)
Ami a "nőt" illeti, ha nem képes elvonatkoztatni és hasonlatként kezelni a példát akkor önt őszintén sajnálom...(amennyiben ön a házasságban ergo a feleségben csak egy nőt lát ezért is sajnálom)
Ami churchillt illeti valóban okos dolgokat mondott. örvendek hogy másokat tud idézni, de abba is bízok hogy vannak saját jó gondolatai is....és nem másokét adja át(habár ez teljesen alkuszi tulajdonság hogy másokét és nem sajátját közvetíti)....
a vita nem árt, én egyáltalán nem neheztelek önre és ha valamiben tévedek akkor elnézést kérek
Nekem túl kockázatos, ezért értelmetlennek tűnik ez a dolog. Azzal viszont tökéletesen egyetértek valamelyik hozzászólóval, miszerint takarékoskodni kell, és fiatalon a legkönnyebb.
Én is ezt tettem, igaz, hogy én óvatos vagyok, annak idején olyan életbiztosításokkal kombinált megtakarítási kötvényeket indítottam, ami már 5 éve minden évben hozza a 8%-os hozamot a forintosra, ill. 4,5%-ot az eurósra (a válság évei alatt is!).
Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy az első díjat nehéz befizetni, utána már természetessé válik, hogy az is van, mindig kikerül rá a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!