Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Alianzba való befektetés....

Alianzba való befektetés. Érdemes?

Figyelt kérdés

Hello.

Elkapott tegnap volt barátnőm apja.

Dolgozok, itthon élek, úgymond nem kell költenem semmire. (F/20)

Mondta, hogy nyissunk valami fiókot, amire mondjuk havi 10ezer Ft menne be, plusz havonta 2000 Ft életbiztosítás.

A minimális idő amíg ezt fizetni kellene az 3 év. De ha jól kivettem a szavaiból a 3 év még kevés is. mert 3 év utána még csak jóformán pénzemnél leszek.

Tud erről nekem valaki valami infot mondani? Érdemes így leköttetni a pénzem? Azt is javasolta, hogy ha tudok akkor nyissak deviza számlát, és akkor Euroban fizetni be a pénzt. (kétlem, hogy a közeljövőben az euró sokat romlana :D )

Nah hát kb ennyi lenne.

Legjobban attól félek, hogy nem fogom tudni fizetni, ha pl megszűnik a munkaviszonyom...

2011. júl. 14. 11:22
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:

Helló!

Valóban a lecke szerint az alkusz= ügyfél megbízásából jár el, csak a valóságban nem így tapasztaltam(és az ügyfeleim sem) Az alkuszok több biztosítóval veszik fel a kapcsolatot, és kérnek ajánlatot az ügyfél nevében(amit ha az ügyfélnek van egy kis ideje ő is megtehet). Viszont jogosan tevődik fel az a kérdés hogy mely biztosító ajánlatait teszik az ügyfél elé: melynek jutaléka pl 45% vagy melynek 75%? Ezen kívül, a szerződés megkötése után, valójában ki gondozza a szerződést(káresemények,szerződésmódosítás,akciós infók átadása stb)?

Véleményem szerint kérjél ajánlatot, a legfőbb 4-5 olyan biztosítótól aki életbiztosításokat is szolgáltat (ING,Allianz, Generali stb), és meglátod hogy ugyanazon paramétereket összehasonlítva (bizt összegek, fedezetek stb) melyik számodra a legmegfelelőbb.

Én segíteni tudok Neked egy Allianzos ajánlattal.

2011. júl. 21. 11:12
 22/40 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Mint mondtam, nincsenek eltérések jutalékszintben,de mindegy, ilyen kérdés fel sem merülhet. A szerződést pedig az alkusz gondozza, úgy ahogy kell. Ha nem gondozza, akkor az ember függő és nem azért mert alkusz, ugyanúgy az értékesítő sem fogja gondozni a szerződést ha nincs rá affinitása.
2011. júl. 21. 16:28
 23/40 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
A szerződéseink 90% végigfut, szerintem ez "enyhe" gondozásra szorul, hogy valóra válhasson.
2011. júl. 21. 16:30
 24/40 anonim ***** válasza:
Tisztelt Krisztián, vannak eltérések jutalékszintben, hiszen pl egy 15 éves futamidejű 200 ezer ft-os éves díjas szerződésre 90% -ot ad egyik biztosító , és pl 45% egy másik biztosító és sorolhatom így tovább. Ami a gondozást illeti: egy komoly biztosító nem tünik el egyik napról a másikra mint ahogy ez számtalan alkusszal megtörtént. Ha esetleg elmegy az üzletkötő akkor is átveszi más az ügyfelet de ha eltünik az alkusz akkor annak vége. Ezt naponta bizonyítják konkrét esetek józan ész ezt nem vitathatja. Érdekes viszont az a megjegyzés hogy "gondozza úgy ahogy kell" :)
2011. júl. 22. 09:31
 25/40 anonim ***** válasza:
a 90% persze hogy végigfut, hisz az mpk.zrt. még frissen alapított alkusz(2010 szeptember-A PSZAF hivatalos oldala szerint), az elején senkinek sincsenek ilyen gondjai(habár a cég oldalán az van kiírva hogy 2002-ben alapították). A megkötött szerződések még az első éven sincsenek túl. :) de, sok sikert a tevékenységben. (ha tévesek az infóim elnézést kérek , de én "csak" a PSZAF hivatalos oldalán érdeklődtem)
2011. júl. 22. 10:39
 26/40 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Az MPK Zrt. hivatalos alapítása 2002, a 2010-t valaki vélhetőleg eltévesztette, mert én sehol sem találtam ilyen fals információt. De látom a tényeket jól próbálja ferdíteni. Sok sikert hozzá a továbbiakban
2011. júl. 23. 15:29
 27/40 anonim ***** válasza:

Tisztelt Krisztián!

Én nem ferdítek semmit hanem bevallom tévedtem egy bizonyos dologgal: az mpk.zrt alapítása 2002 volt, de ENGEDÉLYEZTETÉSÉRE(mint többes ügynök...-beszélve a függetlenségről...) vonatkozó hivatalos adatokat a PSZAF(Pénzügyi szervezetek állami felügyelete) oldalán csak 2010 szeptemberi vonatkozással találtam.(a jobb felső sarokban beütöttem az mpk.zrt betüket a keresőbe ) Talán Ön azt állítja hogy a PSZAF ferdít? mindenki leellenőrizheti a fennt említett ügyet beütve a :

[link] zrt

és vott bővebb infót lehet találni az mpk hitel pénzügyi szolgáltató zrt ről is.

Kellemes böngészést kívánok mindenkinek, és így mindenki meggyőződik ha akar a tényekről, tisztelt Krisztián....

(a PSZAF oldalán leellenőrizhető a multja bármely alkusznak....) :)

2011. júl. 24. 09:04
 28/40 Sovcsik Krisztián ***** válasza:

Kedves Zoltán!

Ha nem tudja az előzményeket és úgy ragad ki egy-egy sort az igencsak ferdítés. De gondolom mivel Ön nem alkusz, és nem tudja mindenkinek a legjobbat vinni nincs más fegyvere. 2010-es rendelet alapján az alkuszoknak rendelkezniük kell OKJ-s banki tevékenységi vizsgával és csak hitelközvetítő cég keretein belül. Ezért lett bejegyezve, mint Ön is láthatja az Hitel Zrt., hogy megfeleljünk minden rendelkezésnek és ezért lett átalakítva a tevékenység is. De mivel Ön értékesítő Önnek ilyen problémái nincsenek, hisz a pénzpiac 1 szegmensén dolgozik csak. Kedves Zoltán, nekem az Allianzra az első 5 találatra , csak bírság kiszabását írta ki a PSZAF honlapja, de ettől függetlenül tudom, hogy az Allianz egy jó pénzintézet és a partnerünk is egyben. Nem azt nézem miben nem jók, hanem pl. milyen jó volt a ChinaMax termékük, stb. Nem azt kellene nézegetnie, hol tud valakiben szálkát keresni, hanem korrekt keretek között boldogulnia a szakmában. Továbbra is korrekt és sikerekben gazdag munkát kívánok Önnek.

2011. júl. 24. 13:25
 29/40 anonim ***** válasza:

Tisztelt Alkusz vagy Többes Ügynök, ahogy tetszik!

Én a PSZAF fent említett címlapján csak azt látom hogy az mpk zrt 2010 ben kapta meg az engedélyeztetést ami a "többes ügynöki" tevékenységét illeti. semmi félreértés hiszen ezt írja- tehát ki ferdít? Én valóban csak egy pénzintézetet képviselek , hiszen nem tudom elképzelni azt hogy "többes" ügynök legyek, mert ez szerintem erkölcstelen és számomra az ilyen értékesítő nem volt soha sem hiteles, előzőleg említettem miért ( erkölcsösnek tartom azt ha pl egy férfi-egy nővel alapít párkapcsolatot és nem többel egyszerre...-de ez csak egy hasonlat és persze semmi köze ehhez) Önt bizonyára megbántotta az amit az alkuszokról írtam és azért reagált így ami érthető is hiszen Ön is alkusz....vagy többes ügynök? Habár a rövid szakmai karrierem során voltak nekem is gyengébb hónapjaim , azért soha sem gondoltam hogy azért olyanok mert csak egy céget képviselek-és ezért nem lettem többes ügynök. Sőt akkor sem váltottam amikor megtudtam hogy bizony más pénzintézetek nagyobb jutalékot adnak, vagy éppen jobb a "kötelezőjük" és így többet értékesítenek.

Szóval ne haragudjon ha megbántottam, és bízok abban hogy Ön igazán az ügyfél érdekét képviseli még ha "többes " ügynök is....(amúgy miért döntött a többes ügynöki státusz mellett?- próbálta már azt hogy "letelepedjen" és csak egy céget képviseljen? tudna így értékesíteni?-kiválaszthatja azt amelyik átlagosan a legjobban fizet hiszen ezt Ön jobban tudja....)

2011. júl. 24. 19:49
 30/40 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Soha nem gondolkodtam abban, hogy egy pénzintézetet képviseljek, mert mindenben más a jobb. Én az ügyfél érdekeit nézem és ezt 1 pénzintézetnél nem tudnám megtenni, mert ha egyszer tudom, hogy van jobb /nem nagyobb jutalékos/, hanem az ügyfélnek jobb,akkor számomra egyértelmű, hogy azt fogom ajánlani. A másik pedig, hogy olyan szavunk van a pénzintézetekkel szemben, amit soha nem adnék oda semmi pénzért, tapasztalatból mondom, hogy én köthetek olyan szerződést, amit a pénzintézeti értékesítő nem. És megint csak ne a nagyobb jutalékra gondoljon! Pont ellenkezőleg. Mivel kevesebb benne a költség, kevesebb jutalékot kapok, de az ügyfelem olyan jól jár, hogy biztos, hogy hozzám fog fordulni más dolgokkal kapcsolatban is. + sohasem adnám fel azt , hogy nincs olyan dolog a pénzpiacon amit ne tudnék közvetíteni.
2011. júl. 24. 20:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!