Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Alianzba való befektetés....

Alianzba való befektetés. Érdemes?

Figyelt kérdés

Hello.

Elkapott tegnap volt barátnőm apja.

Dolgozok, itthon élek, úgymond nem kell költenem semmire. (F/20)

Mondta, hogy nyissunk valami fiókot, amire mondjuk havi 10ezer Ft menne be, plusz havonta 2000 Ft életbiztosítás.

A minimális idő amíg ezt fizetni kellene az 3 év. De ha jól kivettem a szavaiból a 3 év még kevés is. mert 3 év utána még csak jóformán pénzemnél leszek.

Tud erről nekem valaki valami infot mondani? Érdemes így leköttetni a pénzem? Azt is javasolta, hogy ha tudok akkor nyissak deviza számlát, és akkor Euroban fizetni be a pénzt. (kétlem, hogy a közeljövőben az euró sokat romlana :D )

Nah hát kb ennyi lenne.

Legjobban attól félek, hogy nem fogom tudni fizetni, ha pl megszűnik a munkaviszonyom...

2011. júl. 14. 11:22
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
nem érdemes
2011. júl. 14. 11:26
 2/40 anonim ***** válasza:
az euró ebben formában nem fog sokáig fennmaradni...
2011. júl. 14. 11:27
 3/40 A kérdező kommentje:
valami komolyabb válaszra vártam mint h "nem érdemes" de azért köszi...
2011. júl. 14. 11:29
 4/40 anonim ***** válasza:
2011. júl. 14. 11:50
 5/40 anonim ***** válasza:
Pontosan kellene a termék neve, ha konkrét választ szeretnél. A 3 év nekem kicsit gyanús a befektetésekkel kombinált biztosításokhoz. Ha 3 évig fizeted és nem mondod fel, akkor nem írják vissza a faszi jutalékát, neki ezért lehet fontos a 3 év. 3 évig a visszavásárlás (visszaváltás) lehet, h tényleg 100%, tehát nem éri meg, utána 50-60%-kal szokott kezdődni... Nem hiszem, h van olyan befektetés, ahol garantálják neked, h 3 év alatt 50-60%-t elér a hozam, h pénzednél legyél... Nem lehetetlen - egy részvényalapú befektetésnél, de garantálni neked nem fogják. Ilyen termékeknél min. 10 évben érdemes gondolkodni. Nem hülyeség, akkor még mindig csak 30 éves leszel, és mikor tegyél félre, ha nem most??? Utána jön a család, rezsi, gyerek, sosem lesz rá pénzed, hidd el...
2011. júl. 14. 11:59
 6/40 A kérdező kommentje:

utolsó válaszoló köszi.

Ha jól értem te azt mondod, hogy nem hülyeség, viszont kockázatos és idő kell neki.

Tegyük fel ha 10 évig fizetném 10ezrével. Az ugye olyan 1 200 000 Ft. (jó esetben reálisan nézve ez addigra mennyit kamatozna?? )

Nézzük azt is hogy 10 évig nem döglök meg, tehát bemegy 120x2000 Ft (240 000?!) a biztosításomra. Szóval ha olyan 1,5 millió lenne akkora, még akkoris csak pénzemnél lennék.

Valami olyat magyarázott egyébként, hogy amibe beleteszi és az megindul felfelé, de utána csökken, akkor pl -5%os esésnél kiveszik és átteszik valami másikba. tehát, hogy lényegében csak felfelé haladhatok???

Olyan szempontból meg jó lenne, hogy 30 éves koromra lenne egy kevéske pénzem. mert ha itthon van akkor tuti elköltöm :D

2011. júl. 14. 12:14
 7/40 anonim ***** válasza:

no itt a baj azt sem tudod, hogy konkrétan mibe fogja betenni:)

én egy fillért se tennék ebbe

lényegében "szabadon" garázdálkodik a pénzeddel

2011. júl. 14. 12:46
 8/40 anonim ***** válasza:
az euró alap pedig nagyon gáz...
2011. júl. 14. 12:47
 9/40 anonim ***** válasza:
egyébként az efféle "tanácsadók" általában maguk se értik a kockázatokat...
2011. júl. 14. 12:48
 10/40 anonim ***** válasza:

Nyilván van egy neve ennek a befektetésnek és akkor az Allianz honlapján utána tudsz nézni. De hároméves futamidő, kevés terméknél van, de létezik,vagy legalább is létezett, de az nem havi befizetéses, hanem egy kerek összeget kötöttél le 3 évre egy bizonyos csomagban.

De amit érdemesebb havi befizeésnél az a hosszútávú megtakarítás, pláne hogy neked öngondoskodnod kell, mert se nyugdíj se semmi nem lesz, csak amit magadnak összeraksz.

2011. júl. 14. 13:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!