Miért mondhatja fel a biztosító az egészségbiztosítást?
Az a kérdés, hogy mi van a szerződésben.
Felmondani tudtommal felmondhatja mindkét fél fórdulónál.
Nekem csoportos egészségbiztosításom van. Rendszeresen igénybeveszem, sőt volt műtétem kb 700e Ft-os térítéssel is. Azóta sincs gond, egyelőre.
új biztosításnál egyértelmű, hogy előzménybetegségnek számít majd.
Fel akarják mondani a szerződést vagy csak nyaggatnak, hogy kössed újra?
"Miért mondhatja fel a biztosító az egészségbiztosítást?"
Mert úgy már nem éri meg nekik, ha egy már ismert, költséges betegséged van. A biztosítás egy üzleti szolgáltatás, nem egy szociális támogatás.
Ebben az esetben ha mondhatni "csak" az új betegséged lesz mint előzménybetegség, még nem is biztos, hogy rossz ha újrakötöd, mert minden más új betegség térítendő lesz.
Nálam úgy néz ki, hogy műtétnél meg nagyértékű diagnosztikánál számít az előzménybeteggség. Járóbetegnél pl nem.
Rákos megbetegedések nálam pl ki is vannak zárva alapból.
Neked már nem segítség így utólag, de a lényeg, hogy ilyen erős betegségek miatt inkább külön biztosításokat érdemes kötni. Pl van olyan biztosítsom amiben van "rettegett betegség". Az fizet x összeget meg sszem havi pár Ft-ot egy ideig.
Az egészségbiztosítás inkább a mindennapi ellátásra hasznos. Pl:
Elviszem a 2 gyereket szemészhez, fejenként 30e Ft, az már 60e. Én elmegyek fül-orr gégészhez, 30e. Elmegyek gasztro konzultációra, 30e és meg is tükröznek 60e Ft-ért és szövettan meg kiértékelés 50e Ft.
Minden kezelésnél van 10e Ft önrész sajnos, de:
Összesen ez 230e Ft.
Fizetttem 50e Ft önrészt összesen. A maradék 180at térítette a biztosító.
Plusz van havi költség is persze, nem számolom most hozzá, de megéri bőven úgy is.
Szóval erre jó az egészségbiztosítás. Hosszú, nagyon drága kezeléseket nem fognak téríteni hosszútávon sajnos.
A szerződési feltételek szerint amennyiben a káresemény bekövetkezik előzmény nélküli betegség esetén,akkor a biztosító kötelezettség vállalása fenáll és folyósítja a kiegészitő biztosítás fedezet összegét,a foyósítás után a szerződésben rögzített kiegészítő fedezet megszűnik.Tehát a szerződési feltételek szerint járt el a biztosító.
Van méltányosság,amennyiben úgy itálik meg magasabb összeggel lehet tovább fizetni,ebben az esetben ez akkor nem történt meg.Meglevő omolyabb betegség esetén általában kizárják az adott betegséget a kockázatból.De krónikus betegségek,mint cukorbetegség,magyasvérnyomás általában kockázatsúlyosbítással bevállalják.Ha azonban rákos megbetegedés,vagy kritikus betegség bármilyen formája áll fenn,akkor sajnos szígorúak,érthető okok miatt.Jobbulást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!