A magán egészségbiztosítás hogy működik? A biztosító fizeti a magánkórházat?
Szeretnék biztosítást kötni, nem tudom ez így mûködik-e.
Olyat szeretnék ami nem csak Magyarországra terjed ki, és ha baleset vagy betegség ér, akkor tudjak a biztosító által fedezett magánintézménybe menni.
Van ilyen? Mindenhol csak azt látom hogy ilyen olyan balesetnél mennyit fizet a biztosító (pl. Kéztörés 10.000 Ft), de szó sincs magánkórházi ellátásról.
25 éves, egészséges vagyok - gondolom ez számít.
Nem tudom, hogy ilyen biztosítás létezik-e, amit te írsz.
Nekem olyan betegségbiztosításom van, hogy ha bármilyen betegség miatt műteni kell, kórházba kerülök (ez nem baleset biztosítás, tehát nem baleset miatt bekövetkezett kórházi tartózkodásra, vagy műtétre vonatkozik), akkor fizet a műtétre, illetve a kórházi napokra, illetve gyógyulási támogatást is, amikor is itthon lábadozok.
Van ilyen, nekünk pl. a cégnél minden munkavállaló biztosított lényegében kafetéria keretében. Ez nálunk azt jelenti, hogy mehetsz járó- és fekvőbeteg ellátásra is, van néhány kivételes kezelés, amire nem vonatkozik, de a legtöbbre igen.
Ugyanilyet lehet kötni teljesen magánúton is, szerződsz egy ellátóval, és fizeted a havidíjat. Ilyen esetben a díj általában függ a kortól, illetve megelőző vizsgálatokat is végeznek, lehet várakozási idő, stb.
Kedves második, nem luxus igényeim vannak.
A TB nem fedez mindent, és amit fedez, azt sem egy magánkórházi színvonalon.... (ami persze nem is várható el, de semmiképp sem szeretnék megalázó helyzetbe kerülni, ha egyszer olyan történne velem, es például a nõvéreknek könyörögni kelljen hogy fürdessenek le, vagy épp pelenkát raknának fel, mert nincs elég nõvér - ezt pont ma hallottam)
Nálunk nincsenek "igazi" magánkórházak, pl. Fizioterápiás ellátásra, ahol nyugat Europai színvonalú kezelést lehet igénybe venni, ezért is írtam hogy olyat keresek ami külföldi országra is kiterjed.
Egy másik ismerõsnek nem volt ilyen biztosítása, és hónapok óta egy külföldi magánkórházban kezelik, ami milliókba kerül havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!