Van valakinek tapasztalata az Union Bíztosító Next egészségbiztosítási csomagjaival kapcsolatban?
Ők az egyik legrosszabb biztosító szolgálatás szempontjából, még lakáskárra se nagyon fizetnek sajnos.
Ilyet CSAK nagy biztosítónál köss. Allianz, Aegon, Metlife, NN akár...
Union is eléggé nagy.
Nekem CIB banknál van hozzájuk kötve. Nincs semmi gondom velük.
Az ellátásszervező már kicsit bénább, néha rugdosni kell őket, hogy intézzék el a feladatukat, de azért menni szokott. Nekem inkább az a macera, hogy nem Pesti vagyok. Pesten egyszerűbb. Szinte bármikorra szervernek neked időpontot, akkor könnyedén oda tudsz menni.
2-es, ez fura. Nekem is a max van (igaz CIB-en keresztül), de ott majdnem minden korlátlan. Csak a bprdoki meg a labor van maximalizálva éves szinten 100e-be. Minden más mehet bármennyi. Előzmény betegség is csak az egynapos sebészeten számít.
Így kerül most 14e Ft-ba ha kötsz. Nekem még olcsóbb volt amikor kötöttem, akkor csak 11.500-ba került. Remélem nem emelik meg a fordulónapon.
Nem teljesen, mert vérvételre meg laborokra ritkábban van szükség, ha mégis kell, OEP alapon egyszerű elintézni.
Ezzel szemben nekem minden képalkotó korlátlan, ultrahang, MRI, röntgen, stb.
(A bördoki ami korlétozott, de ez van)
Viszont egynapos sebészet is korlátlan, csak előzmény betegség esetén az nem megy.
"Union is eléggé nagy."
De nem Magyarországon, ami releváns. Nem a külföldi szolgáltat meg áll kapcsolatban az ügyféllel, hanem a hazai. Biztosítós vagyok, jobban átlátom a piacot, de ha nem akartok biztosat és a legjobbat, válasszátok őket...
Köszönöm a válaszokat!
Én a Prémium Egészségpénztáron keresztül tudnék ilyen csoportos biztosítást kötni, ott a kis csomag, ami 250 ezres 5900 Ft, a korlátlan 7900 Ft és ebből még lejön 17% adókedvezmény, ez elég kedvező. Lehet van jobb és valószínűleg drágább biztosító is, de ennél többet egyelőre nem szánok rá, mert nagyon sokat nem járok orvoshoz még.
A gyakorlatban ez hogy néz ki egyébként? Bármilyen kisebb betegséggel is mehetek, pl. torokgyulladás vagy influenza?
Te Biztosítós vagy, ni pedig ügyfelek, mi jobban tudjuk, hogy miként működik, lol :D
Kérdező:
Nekem ez úgy megy, hogy felhívom az ellátásszervezőt, megmondom neki, hogy szeretnék ellátást szerveztetni pl belgógyászatra. Megmondhatom azt is hogy melyik rendelőbe melyik dokihoz, ha az a partnerük. Ha nem a partnerük, akkor is mehetsz bárhova ha jelzed előre nekik, de akkor csak utólag fizetnek számla ellenében. (ami nekem 2 hónap volt)
Ha ők szervezik, akkor elmész a megadott helyre és időpontra, jelzed, hogy biztosítós vagy (látjűk is), aztán ellátás után fizetés nélkül mehetsz a dolgodra. Képalkotóra, laborra, stb-re javaslat kell. Tehát előbb elmész egy adott szakorvoshoz, aki ad neked javaslatot, pl egy ultrahangra. Akkor a leletet feltöltik az ellátásszervezőnek (vagy te magad küldöd el), és azt lobogtatva kérsz időpontot a vizsgálatra.
Nekem eddig könnyen ment minden. Megjegyzem, hogy én a biztosítóval nem is állok kapcsolatban, mert mindenben az Advance Medical ellátásszervező intézkedik. Néha lassúak kicsit meg bénák, de egyébként működik.
Páromat most átveszi az Unionon belül valami csoport ellátásszervezésre (neki cégen belül van biztosítása), meglátjuk milyen lesz. Ott jelezték előre, hogy van olyan szakorvosi ellátás amire már alapból beutalót fognak kérni. Ez nem tudom miképp megy. Ha el kell menni előtte egy dokihoz aki beutal, akkor az kicsit megdobhatja a keret felhasználását, vagy az idejét, ha házidokizni kell emiatt.
Szóval összegezve, nem bonyolult a sztori. Nekem még soha nem szőrőztek. Páromnak se, pedig ő aztán hipohonder a javából. Neki most fogok kötni a CIB-nél, mert kell a korlátlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!