Honnan tudom kideríteni, hogy elhunyt testvéremnek hol volt kötelező biztosítása?
Figyelt kérdés
Én öröklöm majd az autóját majd a hagyatéki eljárás végén.
Ugyfelkapun ránéztem rendszám alapján és nincs biztosítás rajta (kb 2 hete még volt).
Az autót használni szeretném.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Semmi nyomot nem találtam sem a kocsiban, sem a lakásán, ami legalább a biztosítót felfedné.
tegnap 15:24
1/7 anonim válasza:
emailfiókjában, bankszámlakivonatában lehet esetleg róla infó
2/7 anonim válasza:
Emailt küldenék az összes biztosítónak (van kb. 10, tehát nem tartana sokáig), csatolva a halotti bizonyítványt, és érdeklődnék hogy nem náluk volt-e biztosítva az autó. Amúgy meg ha lejárt, akkor teljesen mindegy hogy hol volt, újat nyitni bármelyik biztosítónál lehet.
3/7 anonim válasza:
Egyrészről ott lehetne igazság, hogy biztosítás nélkül ez teljesen felesleges. Viszont esetleg a halála miatt befagyaszthatták és azért nem mutatja a rendszer. Nem vagyok ebben biztos, de örökséggel ki kell derülnie.
5/7 anonim válasza:
3-as, attól hogy meghal aki megkötötte a szerződést, miért fagyasztanák be? Az autót nem csak az vezetheti akinek a nevére szól a szerződés.
6/7 anonim válasza:
Nyilván az életbiztosítás kivételével a biztosítások az ügyfél elhunyta miatt megszűnnek. Az összes ÁSZF tartalmazza ezt.
7/7 anonim válasza:
Amíg nincs meg a hagyatéki, nem tudod használni az autót, mert jelenleg nincs érvényes biztosítása (akkor sincs, ha esetleg még van), te pedig nem tudsz kötni rá, amíg nem a tied. Érvényes biztosítás nélkül pedig nem vehetsz részt vele a közlekedésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!