Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Honnan tudom kideríteni, hogy...

Honnan tudom kideríteni, hogy elhunyt testvéremnek hol volt kötelező biztosítása?

Figyelt kérdés

Én öröklöm majd az autóját majd a hagyatéki eljárás végén.

Ugyfelkapun ránéztem rendszám alapján és nincs biztosítás rajta (kb 2 hete még volt).

Az autót használni szeretném.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Semmi nyomot nem találtam sem a kocsiban, sem a lakásán, ami legalább a biztosítót felfedné.

tegnap 15:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
emailfiókjában, bankszámlakivonatában lehet esetleg róla infó
tegnap 15:38
 2/7 anonim ***** válasza:
41%
Emailt küldenék az összes biztosítónak (van kb. 10, tehát nem tartana sokáig), csatolva a halotti bizonyítványt, és érdeklődnék hogy nem náluk volt-e biztosítva az autó. Amúgy meg ha lejárt, akkor teljesen mindegy hogy hol volt, újat nyitni bármelyik biztosítónál lehet.
tegnap 17:18
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Egyrészről ott lehetne igazság, hogy biztosítás nélkül ez teljesen felesleges. Viszont esetleg a halála miatt befagyaszthatták és azért nem mutatja a rendszer. Nem vagyok ebben biztos, de örökséggel ki kell derülnie.
tegnap 19:41
 4/7 anonim ***** válasza:
MABISZ ki tudja adni az infót.
tegnap 19:48
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
3-as, attól hogy meghal aki megkötötte a szerződést, miért fagyasztanák be? Az autót nem csak az vezetheti akinek a nevére szól a szerződés.
tegnap 19:49
 6/7 anonim ***** válasza:
37%
Nyilván az életbiztosítás kivételével a biztosítások az ügyfél elhunyta miatt megszűnnek. Az összes ÁSZF tartalmazza ezt.
tegnap 21:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Amíg nincs meg a hagyatéki, nem tudod használni az autót, mert jelenleg nincs érvényes biztosítása (akkor sincs, ha esetleg még van), te pedig nem tudsz kötni rá, amíg nem a tied. Érvényes biztosítás nélkül pedig nem vehetsz részt vele a közlekedésben.
ma 03:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!