Lakásbiztosítás
Balesetbiztosítás
Éves utasbiztosítás
Nyugdíjbiztosítás
Céges egészségbiztosítás
10# Képzeld el, idestova 30 éve vezetek minden nap, és egyetlenegy kavicsot, törést nem kaptam. Ablakom nem tört be.
Szóval számold csak ki 30 év alatt mennyit fizettem volna be biztosítást?
És ebből mennyi kaptam volna vissza hogy "fizetik" a törést?
És szerinted így mennyi pénzem van kárfizetésre?
Elárulom. Pontosan forintra annyi, amennyit a 30 év alatt befizettem volna.
10
Értem. Pénzlehúzás a Casco, szóval nem kapok kavicsot, és nem reped be a szélvédőm. 7 éve van jogsim és saját kocsim, negyedmillió km alatt egyszer sem repedt be a szélvédőm. Ha majd be fog, zsebből fizetem. Figyelem az időjárást, ugyanis van okostelefonom (ami szintén nincs biztosítva, hiszen nem ejtem le, nem hagyom el), és azon meg tudom nézni, mikor várható jégeső, esetleg nagy vihar, és megteszem a megfelelő óvintézkedéseket. Volt már koccanásom, nem az én hibám volt, de nem tudtam bizonyítani, saját zsebből fizettem a saját kocsim, plusz még a gyökér jól járt az én kötelezőmmel.
Kertes házban lakom, nincs alsó szomszéd. Ha szélvihar várható, megteszem ugyanúgy a megfelelő óvintézkedéseket, mint jégeső esetén. Tűz ellen szintén megteszem a megfelelő óvintézkedéseket.
Oké? Te okosabb vagy, aki hagyja, hogy a kedves, jó biztosítók önzetlenül segítsenek rajta...
"7 éve van jogsim és saját kocsim"
Egyem meg! 7 év alatt nem volt semmi? Hmmm... hát majd lesz! Én 23 éve vezetek és ennyi idő alatt bizony bőven beigazolta magát, hogy jó dolog a casco.
Igen, figyelheted az időjárást. Aztán jön egy olyan helyzet, mint nekem, hogy nyaralni voltunk, ahol 10 perc alatt feljött egy szupercella és sehova nem lehetett beállni az autóval, szóval tönkreverte a jég. Kiszámoltam: a biztosító többet fizetett ki, mint amennyit összesen 9 év alatt befizettem.
Kavicsfelverődés is akármikor lehet, azt nem tudod kivédeni. És nem mindegy, hogy 180 ezret kell fizetned egy szélvédő cseréért, vagy NULLA forintot.
Gondolom nem volt nagy a koccanásod, de ha mondjuk totálkárra töröd a kocsit, akkor is mosolyogva fogsz kifizetni milliókat az új kocsira? Vagy mondjuk ha ellopják a kocsidat?
Én inkább kifizetek évi 50 ezret a cascora, de nyugodt vagyok.
"Mi a helyzet az ilyen megtakarítással egybekötött biztosítással?"
A jól használt kockázati biztosítás olyan eseményekkor nyujt anyagi segítséget, amik akkora teherrel járnak, amit a tartalékaiból nem tud az ember kifizetni.
Ha ehhez hozzácsapnak egy megtakarításos részt is, az nem ajándék. Plusz pénzbe kerül. Vagy azért kombinálják a kettőt, mert az egyszerű emberek nem látják át, hogy a biztosítottak csoportjában a biztosítónak akkor is vannak fizetnivalói, ha őket pont nem éri baleset. Vagy a biztosítási rész elhanyagolhatóan kicsi és az egésznek csak az adóvisszatérítés a célja. (Nyugdíjbiztosítás.)
A legjobb, ha az ember a visszatérítés nélküli kockázati biztosítást választja és a megtakarításait más módon kezeli.
CASCO
Ha eltekintünk a lelki tényezőktől, akkor kétféle ember létezik. (És a kettő keveréke.)
1. Aki ki tudja fizetni saját zsebből, ha az autóját kár éri. Pl. 13-as.
2. Aki az átlagosnál több kárt szenved és ezért neki megéri CASCO-t kötni. Többet kap vissza, mint amennyit befizetett, de ezt végső soron nem a biztosító fizeti, hanem azok, akik ugyanolyan biztosítást kötöttek. Ilyen -elmondása szerint- a 14-es. Igaza van, ha biztosítást köt.
És igaza van 13-asnak is, ha nem akar 14-eshez hasonlókkal egy kockázati csoportba kerülni. :-)
14
negyedmilliót vezettem 7 év alatt öreg (érdekes, hogy te 23 évre hivatkozol, de kilométert nem írtál), rengeteg balesetet elkerültem már (főleg olyanokat, ami a másik fél hibája lett volna) :) nyaraláson is figyelem a szupercellákat, a hipercellákat, meg a ultagigamegacellákat is, és van a kocsiban egy rohadt vastag ponyva, amivel két perc alatt letakarom. Továbbá egy kétmilliós taligával járok, nem fogok a kardomba dőlni, ha ki kell fizetni rá bármennyit.
A biztosító egy szolgáltató, az utolsó mondatodban leírtad, hogy te biztosítással vagy csak nyugodt. Na, én biztosítás nélkül is halál nyugodt vagyok, te pedig éljél csak abban a hitben, hogy többet fizetett ki a biztosító neked, mint amennyit befizettél! :DDDD Persze, persze. Hihetetlenül felülreprezentáltak vagytok a társadalomban (akik saját elmondásuk szerint jól jártak a biztosítóval), nagyjából azokhoz tudlak hasonlítani titeket, akik azt mondják: "Kb nullán vagyok a tippmixen".
16#
Így már értem. Tehát az, aki havonta töri szarrá az autóját (koccan), annak tök megéri cascot kötni. Végülis így ő jobban jár.
Mi meg vagyunk a másik csoport, akikkel soha nem történik ilyen, vagy csak nagyon ritkán káresemény, akik meg feleslegesen fizetünk (fizetnénk) cascot, hónapról hónapra szépen sorban szorgalmasan.
#18 Szóval 250 ezer km mindössze 7 év alatt. Az átlagosan napi 98 km, ami az átlag háromszorosa. És ha feltételezzük, hogy friss jogsival azért nem furikáztál rögtön ennyit, akkor még többre jön ki a napi átlag az utobbi évekre. Aki ilyen sokat autózik, az nem egy olcsó 2 milliós verdával fogja csapatni. Mellesleg nekem pl. a Suzukimat verte szét a jég, ami akkoriban ért kb. 1,5 milliót és a biztosító majdnem 1 milliót csengetett ki és tekintve, hogy havi 3500 forint volt a casco, bőven többet kaptam vissza, mint amennyit addig befizettem.
#19 Én sem töröm a kocsimat. 6 éve bonus 10-ben vagyok, utoljára akkor volt balesetem, mikor egy nyugdíjas néni elbambult és a piros lámpánál hátulról belémjött.
Igen, sokszor érezhető fölöslegesnek a biztosítás, de az, hogy évekig nem történik semmi, nem jelenti azt, hogy holnap sem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!