Munkanélküli segélyt így is felvehetek?
(lehet hogy már nem is ez a neve, akkor bocsánat, de szerintem tudja mindeki mire gondolok)
Ugy tudom az a feltétele, hogy az elmúlt 3 évben leglabb 1 év biztosítással kell rendelkezni. Nekem az elmúlt 3 évben nincs EGYBEFÜGGŐ 1 évnyi biztosításom, viszont 3-4 hónapok vannak, és ezekből összetevődik 365 nap az elmúlt 3 évben. Így is fel lehet venni?

Nem 360 nap biztositasi jogviszony kell hanem 360nap amikor volt munkaviszonyod vagy saját vallalkozasod es fizetted a jarulekokat magad utan.
Biztositasi jogviszonyod akkor is van ha magad utan fizeted a tbt, de az meg nem ad jogosultsagot az allaskeresesihez.

Így van. 10 jogosultsági nap után jár 1 nap ellátás. Tehát ha legalább 360 nap jogosító időd van, akkor 36 napig kapsz ellátást. Ahhoz, hogy a maximális 90 napig kaphass ellátást, legalább 900 napnyi jogviszonyos nap szükségeltetik az elmúlt 3 évben.
Nem felületeket kell olvasni, hanem a törvényt. :) ->
Flt. 1991. évi IV. törvény 27. §. (2) bekezdés:
"Az álláskeresési járadék folyósítási idejének számítása során tíz nap jogosultsági idő egy nap járadék-folyósítási időnek felel meg. Ha a kiszámítás során töredéknap keletkezik, a kerekítés szabályait kell alkalmazni."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!