Fel tudnak venni új munkahelyre úgy, hogy a nyugdíj folyosításos lekérdezésemben még az előző havi elszámolás nincs benne?
Azt tudom, hogy addig nem tudnak felvenni új munkahelyre amíg nem nyújtom be hozzájuk a magyarország.hu-n lekérdezett nyugdíj folyosításos lekérdezést.
A szituáció az, hogy ott akarom hagyni a jelenlegi munkahelyem. Mivel próbaidőn vagyok ezért gyakorlatilag bármikor fel tudok mondani és másnap már kezdeni a következő helyen. De ugyebár a következő helyre csak úgy tudnak felvenni ha megvan a nyugdíj folyosításos lekérdezés.
Ha én ma lekérdeztem ezt a nyufi-t, akkor az azt jelenti, hogy mire kiállítják, a decemberi és (majd a) januári adat nem lesz benne. Így is fel tudnak venni az új helyre?

Akkor miről van szó egyálltalán?
Felmondasz, mégy az új helyre. Ott mondod, hogy a leszámolós papírokat még nem kaptad meg de pótlod. Előző helynek 5 munkanapja van kiküldenie számodra. Aztán ha megvan leadod az új helyen és ennyi.

Én se nagyon értem #4.
#3 vagyok.

Közalkalmazottaknál, köztisztviselőknél ezzel kérik igazolni a korábbi, beszámítható jogviszonyokat, ami szükséges a besoroláshoz.
Kérdező, a kilépővel igazolhatod a végét, elfogadjuk.
Köszönöm a válaszokat!
Elnézést, hogy furcsán fogalmaztam meg a kérdést, csak én sem teljesen értem a rendszert és hogy mit-miért-hogyan kell. A 6-os viszont úgy tűnik így is megértette, tényleg közalkalmazotti viszonyról van szó.

A "nyugdíjfolyósításos" lekérdezést még mindig nem értem.
Ha olyan jogviszonnyal is rendelkezel, amiről nincs igazolásod (munkakönyvben sem szerepel, MIL-lap sincs róla stb.), akkor a nyugdíjbiztosítási szervvel történő adategyeztetés által jó esetben igazolni tudják azt.
Ha ilyesmiről van szó, attól függetlenül elhelyezkedhetsz közalkalmazottként, utólag is benyújthatóak, akárcsak az utolsó munkahelyed által kiállított igazolások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!