Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Ha több biztosítónál kötök...

Ha több biztosítónál kötök biztosítást a lakásra, és mondjuk összedől egy földrengésnél, akkor mindegyik fizet?

Figyelt kérdés
2023. febr. 26. 15:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%
Nem köthetsz több biztosítást ugyanarra.
2023. febr. 26. 15:06
 2/12 A kérdező kommentje:
Többet megnéztem, mindegyik max 12 millióig fizet. A kecó ennél jóval többet ér, hogyan tudom akkor bebiztosítani?
2023. febr. 26. 15:07
 3/12 anonim ***** válasza:
37%
Annyi biztosítást kötsz, amennyit akarsz. És a biztosítási összeget is tudod módosítani, nem 12M a max.
2023. febr. 26. 15:18
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Biztosítást ugyan köthetsz többet, de ugyanarra a kárra nem fogsz dupla térítést kapni, ugyanis a biztosítók megosztják egymás közt a kárkifizetést. A törvény szerint a káron nyereséged nem keletkezhet a biztosítás révén.

Egyébként az hülyeség, hogy csak 12 millióig fizet. Hol kalkuláltál? Nekem pl 30 millióra van biztosítva a kégli.

De ez csak a vagyoni károkra vonaztozik, életbiztosításból ha tizet kötsz, egy halálesetre mind a tíz fizetni fog, mert az emberi élet nem kifejezhető pénzben és ezért korlátlanul biztosítható.

2023. febr. 26. 15:41
 5/12 anonim ***** válasza:
32%
Ja, tegyük hozzá, hogy a földrengés az kb minden biztosítónál vis major, ami kizáró ok, tehát nem fognak fizetni.
2023. febr. 26. 15:42
 6/12 A kérdező kommentje:
Két alkusz cégnél mentem végig az űrlapokon, mindkettőnél ez az összeg jött ki az ajánlatokra.
2023. febr. 26. 15:45
 7/12 anonim ***** válasza:
86%
De a kalkulációnál te írhatod be a biztosítási összeget!
2023. febr. 26. 16:48
 8/12 anonim válasza:
Köthetsz biztosítást több helyen is de értelmetlen mert, eredeti számlát csak egy helyre tudsz beadni. Nagyjából a 4-es válasz lefedi az igazságot. Valami félre értés lehet a kalkulációnál, mert alkuszként a múlt héten kötöttem 160m-os lakásra biztosítást. 5-ös a katasztrófa károk, pld földrengés alapkockázat, ki sem vehető a lakásbiztosításokból. 25 éve bizosítózom.
2023. febr. 28. 08:55
 9/12 Sanchisbox válasza:

#1 Köthetsz, csak felesleges. Mivel csak 1 fog fizetni.

#2 Nem! Akkora összegre lesz biztosítva a kecó, amennyi pénzből vissza lehet építeni a házat olyanra, mint amilyen állapotban most van. Tehát, ha online nem tudod úgy beállítani, ahogy szeretnéd, akkor javaslom meglátogatni egy viszontbiztosítást, aki segít neked!

#4 Korrekt!

#5 Totálisan mellélőttél. Talán egy biztosítónál sem lehet az alap lakásbiztosításnál kivenni a földrengés kárt.

2023. febr. 28. 19:14
 10/12 anonim ***** válasza:

Egy 100 milliós lakáson, ha van 60 millió hitel, akkor szerinted azt benyeli a bank, ha leég? :D

Ez a 12 millió egy nagy hülyeségnek tűnik. Valamit ott benéztél.

2023. márc. 5. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!