Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » AEGON önkéntes nyugdíj pénztár...

AEGON önkéntes nyugdíj pénztár nektek is negatív hozamot produkált 2021-ben? Most kaptam az értesítést, hogy

Figyelt kérdés

Közben azt hirdetik, hogy " Biztonságos és kiszámítható nyugdíjas évek csak egy kattintásra! Tegyen félre nyugdíjas éveire! Gyarapítsa vagyonát extra hozamokkal. Bízza pénzét szakértőkre. 24 éve a hazai piacon. Alacsony költségek. Rugalmas befizetés."

az igazolt időszakban elért hozam (befektetési tevékenységek eredménye): -70 811 Ft

Hogyan lesz ebből nyugdíj kiegészítés? Szerintetek az AEGON önkéntes nyugdíj pénztár vezetői, tulajdonosai megkapták a fizetésüket?

2022. febr. 24. 16:53
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
100%

Nem tőke garantált.

Nem csak a homzaokat veszítheted.

Az egész megtakarítást csak egy apokalipszisben tudod elveszteni.

A felét viszont a forint miatt simán, ha hiperinfláció lesz itthon.

Az AEGON jelenthet csődöt, de a befektetésed (a benne lévő állampapírok és részvények) a tiéd.

Az ilyen megtakarítások arra épülnek, hogy hosszú távon a kockázatért cserébe jó hozamod lesz nagy valószínűséggel (95%). Ha nem lenne semmi kockázat meg olyan időszakok, mint mostanában, nem lenne magas várható hozam sem.

A pénzed hosszú távú ellensége az infláció, ennek a legyőzése miatt kell kockázatot vállalnod.

Hány éved van a nyugdíjig?

2022. okt. 10. 10:12
 22/47 A kérdező kommentje:

28 éve kezdtem fizetni. 5 évvel ezelőtt abbahagytam a fizetést.

Tavaly minusz 70ezer Ft hozamot hozott.

Ebben az évben 9 hónap alatt -468ezer Ft a mínusz.

Éve elején még volt 2,5millió. Ebből kb 1,5millió a tőke és 1millió a hozam. Ha nem számolom a kamatos kamatozást, akkor kb. 2,3% volt az átlagos kamat, de voltak évek amikor az éves infláció 10-20% körül mozgott.

Most 2millió a megtakarítás a tőke 1,5millió és 0,5millió a hozam. A jelenlegi helyzetben az átlagos kamat 1,1% körüli.

5 évem van a nyugdíjig.

2022. okt. 11. 14:59
 23/47 anonim ***** válasza:
100%
Ha 5 éved van, akkor ne legyél részvénytúlsúlyos portfólióban.
2022. okt. 11. 15:28
 24/47 A kérdező kommentje:

Az én megtakarításom portfóliója: "Kiegyensúlyozott"

Elég vicces lenne, ha nem én vesztettem volna 468 ezer forintot 9 hónap alatt. Így nem tudok derülni a dolgon.

Ez inkább " szerencsejáték" portfólió.

2022. okt. 11. 17:05
 25/47 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Javasolt befektetési idő: 5-15 év

Kockázati besorolás: Közepes

~25% részvény.

A veszteséged oka, hogy Magyarországnak már csak magas kamatért hajlandóak kölcsönözni és ebben a portfólióban sok a magyar alacsony kamatozású államkötvény, ami elértéktelenedett.

Nehéz okosat mondani, 5 év nem sok idő.

Ezek a kötvények relatíve magas kamatot adnak mostmár az értékükhöz mérten, maradnék ebben a portfólióban.

2022. okt. 11. 17:55
 26/47 anonim ***** válasza:
51%
Valahogy nem csodálom, hogy negatív hozamot produkál, én ott is fogom őket hagyni pedig régóta vagyok tag, csak a jelenlegi cégem már nem fizeti caffetériában. Tegnap vettem észre, hogy havi 7 ezer forint tagdijat nyúlnak le az embertől ami azért durva, mikor úgy hírdetik a pénztárakat, hogy napi egy kávé áráért biztosítható a nyugdíj. Nem tudom milyen kávéra gondoltak? kb 30-40 ezret kellene belpumpáálni havonta, hogy legalább az adóvisszatérítéssel visszakapja az ember amit ezek lenyúlnak. Persze nem rekálozták hogy bevezették.
2022. nov. 4. 20:17
 27/47 A kérdező kommentje:

Közben 570 ezer forintra emelkedett az ez évi veszteség. Elindítottam a tagságom megszüntetését. A prémium állampapír éves kamata 11,5%.

Sokan fogják megszüntetni a tagságukat. Ez újabb veszteségeket okoz. Vegyétek ki a pénzeteket, amíg még van mit kivenni.

2022. nov. 5. 08:19
 28/47 anonim ***** válasza:
25%
A jövőhéten én is kilépek, csak még be is kell mennem hozzájuk azonosításra hétfőn, pedig ha jól emlékszem egyszer már megkapták az irataim másolatát. Én 97- óta vagyok tag, mert az akkori cégem beléptetett. Megmagyarázva, hogy az év végi bónusszal így járunk a legjobban, igaz utána következően nem volt jutalom. 2003-ban az Alcoa ezt folytatta, és havonta utalt rá. Igaz, hogy egyszer 3 és egyszer 400ezret vettem ki belőle hozamként, de azért durva, hogy most van rajta 2 milla, miközben 18 éven keresztül havi minimum 15 ezer ment rá, de inkább több.
2022. nov. 5. 08:49
 29/47 anonim ***** válasza:
100%

"Sokan fogják megszüntetni a tagságukat. Ez újabb veszteségeket okoz. Vegyétek ki a pénzeteket, amíg még van mit kivenni."

Nem okoz újabb veszteségeket. A gödör alján kiszállni a klasszikus befektetési hiba, ezzel lehet realizálni a veszteséget.

2022. nov. 5. 15:42
 30/47 anonim ***** válasza:
75%
Kérdés hogy a bennmaradó tagokra (pl. rám) vajon milyen hatással lesz ha tömegesen lépnek ki a pénztárból?
2022. nov. 5. 18:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!