Törlesztési biztosítás vagy életbiztosítás?
Nagy összegű jelzáloghitelt (lakáshitel) vettünk fel egy banktól. Mivel 40 plusz évesek vagyunk, arra gondoltunk, hogy törlesztési biztosítást kötünk, ha valami történne egyikünkkel, legalább a hitel nem nyomná a másik vállát.
A törlesztési biztosítás havi 22 ezer ft-ba kerülne, halálesetnél kifizeti a biztosító a fennálló hiteltartozásunkat.
22 ezer ft-ból tudnánk kettő darab olyan életbiztosítást kötni ami halálesetnél 40 milliót fizet?
Mert vacillálunk, hogy élet vagy törlesztési biztosítás legyen a hitel mellé.
Törlesztési biztosítás mindig csak annyit fizet amennyi a fennálló tőketartozás. A futamidő elején olcsó, a futamidő második felében már nagyon drágán van keveset fizető biztosításod. Ezért nem lehet felmondani, azaz végig kell fizetni.
Egy kockázati életbiztosítást akkor szünteted meg amikor akarod (évfordulóra).
Összességében szerintem a kockázati jobb, és nagyon ritkán éri meg egy hitelfedezetibe beleugrani, mert drágább, mint amennyi kamatkedvezményt adnak érte - ha adnak.
40 millió forintot. Magas keresettel rendelkezünk, évtizedek óta. Az ingatlan értéke is magas, amit vettünk.
Én is mérlegeltem ezt, hogy a törlesztési biztosítás az elején megérné, a vége felé nem annyira. Egy megtakarításos életbiztosítással akkor valószínű jobban járnánk. Köszi a válaszokat!
Szia,én is azt mondom hogy a kockázati életbiztosítás jobban megéri,és én kiegészíteném egyéb baleseti és egészségbiztosítási fedezetekkel is,mint kritikus betegség,kórházi ellátás,baleseti rokkantság,baleseti halál stb.Ezeket a nemvárt eseményeket is jó előre látni,főleg ekkora jövedelemmel és hitelállománnyal.
A megtakarítási részt azt én külön venném a kockázati résztől.
Szia.
Biztosítónál dolgozom. Én mindenképp a kockázatit mondanám neked. Jobban megéri és igazából ezt évfordulóra bármikor felmondhatod. Plusz ezt teljes mértékre személyre lehet szabni. Azt raksz bele,amit szeretnél pl:
-Baleseti dolgok, amik nem is drágák
-Csonttörés
-Kórházi napi térítés
-Égési sérülés
-Műtéti térítés
-Kockázati életbiztosítás
STB.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!