A Gránit banktól szeretnék lakás hitelt felvenni, de életbiztosítást kér a hitelfelvételhez. Bármilyen életbiztosítás megfelelő, vagy olyan kell amely ha baleseti halál/rokkantság történne akkor a biztosító a hitelt kifizeti?
Figyelt kérdés
2021. aug. 1. 00:40
1/8 anonim válasza:
Nagy altalanossagban bármelyik megfelel, csak a biztosítási összeg legyen akkora, mint a hitel. A bank kérni szokta a biztosítótól egy hitelfedezeti záradék alkalmazását az életbiztosítási kötvényen.
Ha rám ír tudok segíteni magas összegű, de kedvező díjú biztosításban.
2/8 anonim válasza:
Én eddig nem is tudtam hogy életbiztositásra is szükség van lakáshitel felvételhez, megkérdezhetem hogy milyen összeget szeretnél felvenni?
3/8 anonim válasza:
#2: Általában akkor kötelező, ha eléred a futamidő alatt a 65 éves kort. Gránit bakot nem ismerem, lehet ott alapból kötelező. De ha hitelfedezetit kérnek, akkor én nem ott vennék fel hitelt, mert drágább lesz összességében, mint egy drágább hitel.
4/8 A kérdező kommentje:
Évi 20 ezer ft lenne az életbiztosítás. A legolcsóbb hitel a Gránit Bankon kívül havi 10-14 ezer Ft-al drágább.
2021. okt. 6. 11:40
5/8 anonim válasza:
Évi 20 ezres életbiztosítás kifizeti a teljes hitelösszeget? Havi 2000-ért 3-5 milliós biztosítást kötsz. 3-5 milliós hitelnek nem hiszem hogy 10-14 ezerrel olcsóbb a törlesztője a Gránitnál. Itt nekem valami sántít.
6/8 A kérdező kommentje:
Hát ki fizeti igen.
Nem 5 milliós a hitel bőven felette
2021. okt. 6. 12:13
7/8 anonim válasza:
Az akkor szuper. Egyértelműen bele kell vágni ha tényleg így van. Bár nekem továbbra is gyanús valami, mindenképpen járj utána a saját érdekedben!
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi, mindenképpen
2021. okt. 6. 12:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!