Miért ilyen magas a gépjármű biztosításom?
Van egy 1.4 es 75 lovas VW Lupo autóm és én 19 évas vagyok 2 hónapos jogsival, pesti lakcímmel.
Kalkulátor szerint 120.000 egy évre. Mitől ilyen magas? Sok embertől hallom hogy csak 50-60
Mert
- 19 vagy
- 2 hónapos a jogsid
- régi a kocsid
- nincs kártörténeted
Budapesti srác vagyok, 3 éves jogsival.
Az autóm egy 60 lóerős, alapmotoros F Astra.
120.000 a biztosítás nekem is, de a kalkulátor szerint még egy Trabantra is 100.000 felett lenne. Ez van.
Nyilván azt akarják, hogy járjunk busszal. Mert egy fiatal srác csak hülye lehet.
Már csak akkor jelentősen kisebb lenne a kötelezőm, ha simán csak lány lennék. Ez kőkemény némi diszkrimináció, de mit tudsz vele tenni? Ha van pénzed autóra, és kell a kocsi, fizetsz. Egyéb esetben ott a busz.
Talán 8-10 év múlva fog jelentősebben csökkenni a kötelezőnk, de ne reménykedj. Egy éve van segédmotorom (Babetta), a második kötelezőm díja mindössze 5-6%-al volt alacsonyabb, mint az első. Az életkor szorzó még mindig valami 60% körüli.
21F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!