NAV értesítés TB fizetéskor?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Talán buta kérdés, de úgy alakult ,hogy júniustól magamnak kell fizetnem a TB-t. Ezt ügyfélkapun keresztül le is kérdeztem és ott is van, hogy EÜ járulék fizetése lesz kötelező erre a hónapra. Azt tudom, hogy már nem kell bejelentgetni semmit, a NAV automatikusan látja kinek kell fizetni és értesít. Annyi lenne a kérdésem, hogy nem tudjátok-e azt, hogy ha van ügyfélkapum, akkor csak ott értesítenek-e vagy esetleg levélben is fognak. Ha pedig levélben értesítenek automatikusan kinézik-e a jelenlegi lakcímem vagy esetleg előfordulhat hogy nekik még egy előző van meg és oda küldik? Remélem az előbbi, elég kellemetlen lenne ha az előző lakcímemre megy.2021. jún. 1. 21:15
1/3 anonim válasza:
Ha van ügyfélkapud, a tárhelyedre küldik először. Ha ott 30 napon belül nem olvasod el, elküldik postán is. De addigra már késedelemben leszel. Bár 6 hónap késedelemig nem lesz következménye, csak utána érvénytelenítik a taj számod.
2/3 anonim válasza:
"Ha pedig levélben értesítenek automatikusan kinézik-e a jelenlegi lakcímem vagy esetleg előfordulhat hogy nekik még egy előző van meg és oda küldik?"
A NAV az országos lakcím-nyilvántartó adataiból dolgozik. Senki nem "néz címet", a rendszer automatikusan oda küldi, ahova be vagy hivatalosan jelentkezve lakcímre.
Ha előbb indít a rendszer egy levelet, mint ahogy átjelentkeztél volna az új címre, akkor logikusan a régi címre fog érkezni még a levél.
3/3 anonim válasza:
Szia! Én is hasonló helyzetben vagyok. Nekem május 16.-tól kell fizetnem. Másfél hétre rá kaptam levelet amiben volt 3 félig előre kitöltött csekk meg információk a fizetésről (határidők, mit hogyan stb.). Én nem csekken fizettem be az májusit, hanem átutalással. Ügyfélkapum is van, oda nem jött semmi erről, szóval szerintem csak postán értesítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!