Tényleg az az eljárás baleset esetén h.én (akinek neki mentek autóval) deritsem ki h.a károkozónak ki a biztositója és én keressem meg???
Amennyiben ismeretlen a károkozó, följelentést teszel a rendőrségen.Kis szerencsével van videófelvétel az esetről, amely alapján a megkereshetik az elkövetőt.
Nagyobb az esélye azért annak, hogy ez a biztosító, szerviz bevételeit növeli.
Nem, nem ez az eljárás.
2 lehetőség van:
1) A helyszínen rendezitek a dolgot a másik féllel (elismeri valaki a hibát, kitölti a baleseti bejelentő lapot). Ez esetben értelem szerűen láthatod a biztosítás részleteit
2) A helyszínen nem tudtok megegyezni (ilyen esetben rendőrt kell hívni) vagy a károkozó pl. elmenekül (ilyen esetben is). Ekkor a rendőrség ki fogja nyomozni a részleteket ha tudják.
Ilyen nincs, hogy "egyértelmű" ki a hibás. Majd amikor megkapod a hivatalos határozatot amiben a rendőrségi előadó döntött akkor azzal együtt megkapod a szükséges adatokat is. E nélkül a biztosító az ujját nem fogja úgysem mozdítani.
Amúgy bármi lehetséges, engem már büntettek meg úgy, hogy út szélén parkoltam, nekem jöttek és engem hozott ki a rendőrség hibásnak...
A te biztosítódnak az égvilágon semmi köze ahhoz, hogy neked kárt okozott valaki.
Mi pont így jártunk mint te. Éppen karácsonykor. Szilveszter napján jött ki a kárfelmérő (pont ezért kell neked intézni a károkozó biztosítójával!), megállapította a sérülést, majd egy hét múlva javasolt egy összeget. Az lehet nem elfogadni is, de minden esetben utalják az összeget. Nekünk éppen ma érkezett meg az összeg. Egyetértettünk vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!