Ha négyen vagyunk tulajdonosai egy nyaralónak, és én kötök a nyaralóra biztositást, ami csak az én nevemen van, és egyedül én fizetem, akkor ha valami történik a nyaralóval, csak engem illet a pénz?
Azt a pénzt mindig valamire adják a biztosítók, tehát ha 500 000 forintot fizet a biztosító a tető felújítására, az nem úgy a tiéd, ahogy azt most gondolod.
Majd valaki más kifejti bővebben.
4-esnek!
"Ha négyen vagyunk tulajdonosai egy nyaralónak, és én kötök a nyaralóra biztositást, ami csak az én nevemen van,"....
A kérdező történetében neki fizetnek, mivel Ő szerződött, vagy szerződik le a biztosítóval saját tulajdonára, nem pedig a szomszéd házára köt biztosítást.
Lepontozni emiatt nem kellett volna az előző hozzászólásokat, mert valós dolgot mondtak, de azért köszönjük a kiegészítést. :)
csupán azt felejted el hogy alapesetben NEM FOG fizetni a szerződőnek, ellenben a biztosítottnak ha nem a tulaja. Ezt nekünk mindig elmondják, hogy megtagadhatjuk, ha kötök pl anyukám házára úgy, hogy nem jelölöm mint biztosított, hanem alapértelmezettként a szerződő marad. A bérlő esetén meg a főbérlő köt az épületrészre, ha az albérlő köt, akkor se neki fizet, hanem a tulajnak mert az övé. (a saját cuccai nyilván más tészta)
"Annak fizet aki érdekelt a vagyontárgy megóvásában" - és ismét, nem. Lsd fenti példa. Én érdekelt vagyok anyám lakásának megóvásában de nem nekem fog csengetni ha kár van pl tűz vagy ilyesmi, megnézik a tulajdoni lapot! (max kisebb károknál nem pl üveg azt ki lehet kerülni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!