Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Szülőkkel élő munkanélküli...

Szülőkkel élő munkanélküli fiatalként, hogy igényelhetem a tb támogatást? Online lehetséges igényelni?

Figyelt kérdés
Pár hete szűnt meg a munkaviszonyom és semmilyen munkára nincs kilátás. Illetve bármit elvállalnék, de krónikus beteg vagyok, ami miatt nehéz fizikai munkát nem tudnék végezni és megtakarításom is alig van. Szüleimmel élek és szeretném igényelni, hogy az állam átvállalja 1 évig a tb fizetésemet amíg legalább nem találok munkát, mert így is baromira rezeg a léc az életünkben (mind2 szülőm szintén krónikus beteg és bármikor keresőképtelenek lehetnek vagy árva lehetek). Most nem akarok belemenni és vitába bonyolódni (úgyis megkapom hogy fizesd magad után te lusta sz**házi), de vannak olyan etnikumok, akik rendszeresen megigénylik és átvállalja az állam a tb finanszírozásukat. Azt hiszem én betegként nyugodtan élhetek ezzel a lehetőséggel. Szóval megköszönném, ha valaki segítene elmondani ennek mi a menete és feltétele illetve hogy kell kitölteni valamint lehetséges-e online (krónikus betegként amúgy meg veszélyeztetett vagyok a covid19 miatt, de nem akarok ezzel takarózni). Köszi szépen a megértést és segítséget.

2020. szept. 20. 20:27
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Ja amúgy Bechterew-kóros vagyok.

[link]

Nem panaszkodni akarok csak megemlítem, hogy nem véletlenül szeretnék valami segítséget igénybe venni, mert most a makkegészséges embereknek is pokoli nehéz az élete, nemhogy a krónikus betegeknek.

2020. szept. 20. 20:30
 2/16 anonim ***** válasza:
68%

"akik rendszeresen megigénylik és átvállalja az állam a tb finanszírozásukat" - erről én nem tudok.

de az önkormányzathoz fordulhatsz segélyért

illetve ha magadnak fizeted a tb-t, akkor az 8000 Ft alatt van havonta.

ha most szűnt meg a munkaviszonyod, akkor kérhetsz munkanélkülit (álláskeresési támogatás)

2020. szept. 20. 20:42
 3/16 anonim ***** válasza:
84%
nav-ot kérdezd meg :)
2020. szept. 20. 20:48
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Járási hivatalnál kérelmezheted, kérdezd meg telefonon, hogy személyesen kell-e.

Itt van róla a tájékoztató: [link]

2020. szept. 20. 21:03
 5/16 anonim ***** válasza:
63%
A TB-t elvileg a helyi önkormányzat fizetheti egy évig,ha rászorulsz(Nézik mondjuk mennyi az egy főre eső jövedelem),de ezt a Nav eltudja mondani vagy az önkormányzat.Beadtad munkanélküli járadékra az igénylésed?Ha több ideig dolgoztál(én 1000 valamennyi napig dolgoztam folyamatosan,így 90 nap járadékot kaptam)akkor jár az is.Viszont amig kapod,nem kell TB-t fizetned.Ha van ügyfélkapud azon tudod követni.Irod,nem tudsz fizikai munkát végezni,és ha elvégeznél egy tanfolyamot?Most nagyon hirdetik a virtuális asszisztens képzést🤔Persze kérdés mennyibe kerülne.Én belevágnék,ha a technikai feltételeim meglennének,de csak okostelom van,azon kicsit nehéz lenne pötyögni.Na jó kisregény lett,de remélem tudtam segíteni.Vigyázz magadra.Szép estét!
2020. szept. 20. 21:06
 6/16 A kérdező kommentje:

#2 "ha most szűnt meg a munkaviszonyod, akkor kérhetsz munkanélkülit (álláskeresési támogatás)"

Nincs még 1 év munkaviszonyom.

2020. szept. 20. 21:26
 7/16 A kérdező kommentje:

"Most nagyon hirdetik a virtuális asszisztens képzést"

Hát szerintem semmi esélyem nem lenne a munkaerőpiacon ilyen - bocsánat de - humbuknak tűnő végzettséggel. Most kb. mindenkinek iszonyat nehéz. Rengeteg diplomás ismerősöm van és a koronavírus kirobbanása óta nem találnak munkát.

Nekem most valami árufeltöltős/sofőr munka is jó lenne, de oda meg nincs munkatapasztalatom, mivel egyrészt pályakezdő vagyok, másrészt soha nem dolgoztam benne, harmadrészt vszeg túlképzett is lennék. Fizikailag ezeket talán bírnám, mintsem a 3 műszakos szalagmunkát vagy építőipari munkát.

2020. szept. 20. 21:30
 8/16 A kérdező kommentje:
#4: Nagyon szépen köszönöm a linket. Majd felhívom őket megpróbálok érdeklődni, de azt vettem észre most mindenki nagyon feszült és mogorva. Munkaügyibe is regisztráltam és majdnemhogy elzavartak és semmibe néztek, mert "Ön nem jogosult semmire, akkor minek akar regisztrálni".
2020. szept. 20. 21:33
 9/16 anonim ***** válasza:
23%
Semmi nem jár
2020. szept. 20. 21:57
 10/16 anonim ***** válasza:
87%

#5ös voltam

Sajnálom csak jót akartam,azt hittem semmiféle fizikai munka nem jöhet szóba nálad,ezért ajánlottam,amit,akkor tudnál otthonról dolgozni.Elnézést kérek!

2020. szept. 20. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!