18 éves autótulajdonosként van bármi reális esélyem arra, hogy saját nevemen levő autóra értelmes összegért köttethessek kötelező biztosítást?
Kereken 1 éve van autóm, egy meg nem nevezett márkájú 150 és 200 lóerő közötti 2000-es évjáratú 2000 köbcentis kocsi. Ezt akkor édesapám nevére írattuk, aki ráadásul velem ellentétben vidéki és nem budapesti lakos, így 50000 forint volt az első éves, majd most 20000 a másodéves biztosítás(teszem hozzá, ha pesti lenne 80000 és 40000 lenne ez a két összeg) Na már most nézegettem netrisket és biztositas.hu-t is, de rendre ugyanazok a borzasztó összegek jönnek ki, ha a nevemre íratnánk. (jelenleg üzembentartó sem vagyok, nem tudom ez számít-e bármit hosszútávon) És ha pár év múlva, picit több éves jogsival íratjuk rám akkor is jóval 100ezer fölött lenne az összeg és igazán második évre sem csökkenne.
Tiszta sor hogy egy viszonylag friss jogosítvánnyal és újonnan szerzett autóval nem fogok 20000-ért biztosítást találni, mégis az a tény, hogy az első pár évben akárhogy próbálkozom több százezer el fog menni biztosításra, nagyon nem tetszik. Főleg annak a tükrében, hogy alig megyek 2000 kilométert egy év alatt.
Vannak esetleg alternatív megoldások, tippek, trükkök az ilyen helyzet orvoslására?
Egészen biztos vagyok benne, hogy korántsem vagyok egyedül ezzel a gondommal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!