KGFB - Melyik biztosító?
Első autómat fogom megvenni novemberben. 21 éves vagyok, tehát A00-ból indulok.
Ti melyik biztosítónál vagytok?
Elégedettek vagytok vele?
Melyik biztosítót kerüljem messzire?
(A Posta és a KÖBE nem játszik)
Számold ki netrisken, melyik a legolcsóbb. Nem érdemes túlgondolni.
Én amúgy az Aegonnál vagyok, szintén a00, de mivel nem volt káreseményem (koppkoppkopp), így nem tudom, valójában milyenek, amikor intézni is kell a dolgokat, tőlem hála az égnek csak a pénzt szedik be. Azt jól csinálják.
A legjobb két ajánlatot a K&H és az Aegon adta. Melyiket válasszam?
Egyik ismerősöm a Generali-t ajánlotta. A Generali a K&H-s ajánlat többszörösét dobta. Ennyire szuper biztosító? Mivel tud többet?
Semmivel.
És amúgy a kgfb-t nem is magadnak fizeted, hanem tkp annak, akinek majd kárt okozol.
Mindegy, hogy KH vagy Aegon.
Egyik sem tud többet, kgfb az egy kötelező minimum.
Azért ad akkora díjat, hogy ne akarj oda kötni hozzájuk, mert nem akar bajlódni a fiatal 0 tapasztalatos kezdőkkel, vagy az autó típusa a baja nekik pl. az alkatrész árak miatt, amivel az ilyen adottságú vezető aránytalanul gyakran kerül káreseménybe ( pl. 1.1.-es Peugeot 206-os esetén volt, hogy 4 elemet érintő karosszéria munka és festés horpadásokra,hátsó ajtó cserére 300.000 Ft-al gazdasági totálkár lett )
A biztosító érdeke, hogy káresemény nélkül fizesd a díjat és az a jó, ha több a befizetés ezekből mint a káreseményre kifizetendő díj. eszerint és a rendelkezésre álló kockázatbecslések és statisztikák és értékek alapján végez díjkalkulációt.
Biztosítás autóra nekem Allianzos, de lakás hasonló pl. ahogy írod, bank s biztosító, számlám ott van, biztosítás ott van, bankon belül mégis díja van az utalásnak :-). Így még ez sem annyira szempont.
Netrisk legolcsóbbját kösd meg, max ha pl. nem postai csekkbefizetők sorában akarsz kárbejelentést tenni akkor kihagyhatod a postát, vagy nem egyesülettel szerződsz, ha nem akarsz tagsági díjat is fizetni, pláne ha túlmenne a kárkifizetés a bevételhez képest, akkor meg pótbefizetéseket eszközölni, a Köbét pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!