AEGON vagy OTP Magán nyugdíjpénztári tagságot válasszak?
Én OTP-s vagyok. mindig felhívnak, hogy váltsak. Utána meglepődnek, amikor közlöm, hogy nem váltok, mert én a kiegyensúlyozott portfólióban vagyok ( mert elolvastam anno a papírt, amit küldtek és végiggondoltam a dolgokat) és így jó az OTP, valamint kapok kedvezményeket is, mert ott van a számlám is.
Menj fel a PSZÁF honlapjára és ott megtalálod a pénztárak összehasonlítását, hogy milyen hozamokat értek el.
Mindegyik magán nyugdíjpéntárban van kiegyensúlyozott portfólió. Az a nem mindegy, hogy mennyit hoz.
Nem bántok egy pénzintézetet sem, valóban érdemes inkább jól megvizsgálnod, a pszaf oldalán lévő magán nyugdíjpénztár összehasonlító táblázatot, és ott látni fogod a nagyon nagy arányú eltéréseket. Nemcsak a tavalyi évet kell figyelembe venned, hanem a tízéves mutatókat.
Telek Zoltánné válasza:
Egy független biztosításokat bemérő tanácsadó cégnél dolgozom. Ha gondolja konkrétan bemérhetem a pszáfos és pénzügyi elemzések alapján azt, hogy Önnek, melyik pénztárra lenne szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!