Mi van akkor ha nekem a foglalkoztatóm kiegészítette a kötelező magán nyugdíjpénztári tagdíjamat. Ehhez az összeghez hogyan jutok hozzá? Nekem nem kell külön bemennem az adott helyre és külön "kérvényeznem" ezt?!
Figyelt kérdés
Vagy esetleg erről is levélben értesülök2011. jan. 7. 09:56
1/3 anonim válasza:
Egybe tartozik a kötelezően fizetett összeggel. Sehogy nem jutsz hozzá, csak ha nyugdíjas lettél.
2/3 anonim válasza:
Nem igaz, ezt a plusz befizetést kiveheted, elvileg adó és járulékmentesen (most legutóbb ezt mondták). Kapsz majd egy levelet a nyugdíjbiztosítótól, amiben ki lesz részletezve, hogy mennyi ez az összeg. Illetve ebben fog szerepelni a hozamnak az a része, ami az inflációt meghaladja, ezt is kiveheted. Gondolom majd akkor kell nyilatkozni róla, hogy kéred-e vagy bent hagyod. De hogy személyesen kell-e majd intézni, azt nem tudom, a levélből biztosan kiderül majd.
Már én is nagyon várom...
3/3 anonim válasza:
Én már megkaptam az értesítő levelet, ebből egyértelműen kiderül, hogy adómentesen visszajár akár a munkáltató, akár a saját PLUSZ járulék befizetés. Ha valaki nem nyilatkozik a többlet befizetés sorsáról, azt automatikusan kiküldik a lakcímre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!