Jól értem, ha én adómentesen szeretnék befektetni 5-10 évre most, akkor nem tudom megtenni, hanem nyitnom kell egy TBSZ-t, amivel decemberig várnom kell, hogy a gyűjtőévnek vége legyen és csak utánna tudok?
Nem jól érted.
Megnyitod a TBSZ-t gyűjtőévben bármikor befizetsz, befekteted. Most júni vége van, tehát ha most nyitod a TBSZ-t, akkor idén (gyűjtőévben) júli 1 és dec 31 között is kapod a hozamot.
A gyűjtőév csak annyit jelent, hogy jövőre már nem rakhatsz hozzá további pénzt.
De TBSZ-t megéri jan 1-jén is megnyitni, nem kell dec végét megvárni.
Ha állampapírt akarsz TBSZ-re venni, akkor nem kell neked TBSZ, mert sima értékpapír számlán is kamatadó mentes.
Ha részvényt akarsz venni, akkor nyisd meg a tbsz-t és azon vedd meg a részvényt így mentesülsz az árfolyamnyereség adó és szocho fizetés alól.
Magyar részvények esetén az osztalék adó alól is.
"Csak a Tbsz érdekel, mint 5 éves adómentes, kockázatmentes megtakarítás?"
Ez a baj a "pénzügyi tanácsadókkal" hogy képes olyat fogalmatlanságot mondani, hogy kockázatmentes TBSZ. A kockázat a befektetésedtől függ elsősorban, a TBSZ csak egy számla kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!