Segítség! Kölcsönre van szükségem, egy adósságrendező megoldásra. Hogyan tudnám rendezni az életem? (kérlek olvasd el alább, hogy picit átlásd)
Nos, 33 éves nő vagyok, egyedül élek, a családomból már alig él valaki... Mivel évek óta egyedül küzdök a világgal, albérletben élek, kisebb adósságot halmoztam fel. Kb 600e ft. Le tudom igazolni. Sajnos havi szinten sok. Kölcsönt a rendezésére vagy az alacsony kereset miatt, vagy kezes hiánya miatt, vagy a létező tartozás miatt nem kaptam. Egyre kimerültebb vagyok miatta. Ha Valaki hivatalos keretekkel, nem uzsora kamatra, de egy járható emberi megoldást ajánlana, az nagy könnyebbséget jelentene. Még fokozhatnám a helyzetem, de nem sajnáltatni vagy bántani szeretném magam, sem kihasználni senkit. Csak szeretném kicsit rendezni a körülményeim, hogy picit élhetőbb legyen az életem. Kérem ne bántson senki, azt az élet megteszi. Tanácsokra, javaslatokra van szükségem.
Nagyon köszönöm mindenkinek
Nem szeretnélek megbántani, de egyetlen pénzintézet sem jótékonysági szervezet. Nem fognak hitelt adni, ha nincs elég jövedelmed/egyéb fedezeted.
Egyébként nem is lenne szabad erre még hitelt felvenned, mert, ha eddig nem tudtál törleszteni, akkor ezután sem fogsz tudni.
Keress valami más munkát, ahol jobb a fizu, és megoldódnak a gondjaid.
A mostani torlesztod magasabb mint a hivatalos fizud harmada?
Akkor a megoldas egyszeru: felhivod azt akinek tartozol, es megprobalsz beszelni veluk az atutemezesrol, torlesztoreszlet csokkentesrol. Ha erre nem hajlandoak sehogy sem, akkor kozlod veluk hogy mi a helyzeted, es hogy te eddig fizettel rendesen, a megelhetesed aran is, de ha ok igy allnak hozza, megteheted azt is hogy nem fizetsz mostantol, megvarod mig letiltasi szakaszba jut a tartozas, es ott majd letiltjak a fizud harmadat.
Kinek tartozol? Maganszemely, bank, maffia ? Milyen tipusu hitel? Mennyi a havi beveteled? (csak hogy lassuk mennyire "kisebb" az a 600e ft adossag).
www.kiszamolo.hu itt talalsz otleteket a sporolasra is, meg egyebkent is jo blog.
Azzal kellene kezdeni aminek a legtobb a kamata. Tehat minden mas hitelnel csak a legszuksegesebb minimum, minden ami marad menjen a hitelkartya torlesztesere. Ha attol megszabadultal, kettevagni.
Utana fokozatosan haladva, mindig egyre koncentralni es arra a maximumot.
Ha ugy probalsz kimaszni belole, hogy egyszerre mindegyikbe torlesztgetsz kicsivel tobbet itt is ott is, az nem fog menni.
Hitelkartya adossag eseten igazad lehet, ott valoban nem rossz otlet az adossagrendezo hitel, csak ne ess abba a csapdaba hogy tobb penzt veszel fel mint maga az adossag ("lelegzetvetelhez jutas" cimen), hogy aztan meg melyebbre kerulj. Es persze csak azokra a hitelekre (foleg a hitelkartyaera), amelyiknek a kamata magasabb mint a rendezohitele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!