Egyéni vállalkozó bankszámlájára bekerülő pénz ellenőrzése?
Egyéni vállalkozó vagyok, ügyfeleim a bankszámlámra utalják a számlák végösszegét.
Ha erre a számlára a saját, megtakarított pénzemet szeretném befizetni (nagyobb összeg), akkor annak eredetét kell-e igazolni a bank vagy a nav felé? (Éveken keresztül félretett pénz, hogy lehetne ezt egyáltalán igazolni?)
Azt mondtad nagyobb összeg. Ez egy budapesti lakás előszobájának az értéke. Vagy még az se. Senkit nem fog érdekelni ez a pár fillér.
De azért ha ésszel gondolkodsz akkor tedd másik bankszámlára ne a beveteledet noveld.
Nem mindegy, hogy milyen egyéni vállalkozó vagy:
- ha kötelezett vagy vállalkozói számla vezetésére, akkor ott, a számládon csak a vállalkozással összefüggésben lévő pénzedet tarthatod
Ha pl. KATA-s egyéni vállalkozó vagy, ÁFA mentes, akkor viszont azt csinálsz a pénzeddel a számlán, amit csak szeretnél - bár ebben az esetben azért lehet, hogy megérdeklődi a NAV, hogy nem a vállalkozásból ered-e a betett pénzed?
KATA-s vagyok, áfa-mentes, nincs külön vállalkozói számlám.
Hogy lehet igazolni, hogy nem a vállalkozásból van a pénz, hanem félretett, illetve kapott (ballagás, születésnap, diplomaosztó, egyebek) összeg.
Sajnos mindig túlparázom a NAVval kapcsolatos dolgokat, hiába nem csináltam semmi olyat, ami büntetendő
Köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!